1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KODUTUNNE! Täna alustab Kodutunde uus hooaeg
KODUTUNNE! Täna alustab Kodutunde uus hooaeg

KODUTUNNE! Täna alustab Kodutunde uus hooaeg

Kodutunne 11, 1. saade, Tammistu (29.02)Täna kell 20:30 alustab Kanal 2s uut hooaega „Kodutunne“, mille avalugu šokeeris isegi kogenud saatetegijaid. „Kodutunne“ tõttab täna appi noorele perele, kelle kodus lokkav hallitus ohustab laste tervist. Kohapeal avaneb aga noore pereema Leleti lugu, mis räägib koduvägivallast ja piinamisest.

„Kodutunde“ uus hooaeg alustab täna looga, mis sarnaneb pigem karmile filmile kui reaalsusele. Saatetiim suundub Tartumaal elava noore pere juurde, et aidata võidelda tervist kahjustava hallitusega ja kinkida lastele uus ilus lastetuba. Lõbusa ja kokkuhoidva pere pealt ei paista esmapilgul kusagilt, millise tee on habras pereema Lelet läbima pidanud.

Umbes viie aasta eest tuli Leleti ellu mees, kes pealtnäha oli igati tore. Peagi keelas mees Leletil ära telefoni kasutamise ja üksi kodust väljas käimise, teiste inimestega suhelda võis naine ainult mehe juuresolekul. Hirmus, et vangistatud naine põgeneb, läks mees temaga isegi tualetti kaasa. Iga väiksemagi vasturääkimise või eriarvamuse eest mõtles mees Leletile välja valusaid “karistusi”. Kui Lelet imelise juhuse abiga õudusest pääses, pöördus ta politseisse, kuid kurjategija sai kohtus vaid 2 aastat ja 3 kuud tingimisi. Tänases „Kodutundes“ räägibki Lelet oma lugu paljudele teistele noortele naistele hoiatuseks.

Leleti lugu tuli šokina kogu saatemeeskonnale, kes nagu paljude teistegi perede puhul, läks appi kodu remontima. „Kodutunde“ saatejuhi Signe Lahteini sõnul otsustati pere aidata just laste tervise tõttu, mida hallitus ohustas. Kohapeal selgunud lugu vapustab saatejuhti veel tänagi. „See tuli Leleti seest nagu paisu tagant. Teda kuulates käis mul vappekülm üle selja,“ meenutab Signe Lahtein seda kohtumist. Leletit kirjeldab saatejuht kangelasena, kes vaatamata karmile kogemusele on leidnud taas õnne ja elab uue mehe Edgari ja kahe lapsega rahulikku pereelu. „Sellisest kogemusest võinuks jääda nii tugev trauma, et inimene ei usaldaks enam iial mitte kedagi. Lelet on aga suutnud oma eluga edasi minna. Selle väikese noore naise sees on peidus ikka imetlusväärne jõud!“

„Kodutunde“ uus hooaeg alustab Kanal 2s täna kell 20:30

[iframe src=”http://kanal2.postimees.ee/video/lonelyPlayer?videoid=30735&pid=0&skin=1″]

Head Uudised GoodNews