1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KOOS ON ALATI KERGEM I Kunstnike kaasamine heategevuskampaaniasse tõi kahele sünnitusmajale uut meditsiinitehnikat
KOOS ON ALATI KERGEM I Kunstnike kaasamine heategevuskampaaniasse tõi kahele sünnitusmajale uut meditsiinitehnikat

KOOS ON ALATI KERGEM I Kunstnike kaasamine heategevuskampaaniasse tõi kahele sünnitusmajale uut meditsiinitehnikat

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi eestvedamisel kogutud toetussumma eest saavad Tallinna sünnitusmajad ema ja lapse tervisenäitajate jälgimise jaoks ainulaadsed KTG-monitorid.

Tänaseks üle-eestiliseks heategevusorganisatsiooniks kasvanud Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi kampaania Kunst Aitab Alustada Elu raames kogutud annetuste eest soetati Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajale ja Pelgulinna Sünnitusmajale Euroopas ainulaadsed KTG-monitorid Edan 15 Air, millega saab jälgida loote ja ema olulisi näitajaid ning mida saab edukalt ka kasutada mitmikraseduse korral. Kaasaegsed kardiotokograafia (KTG)  aparaadid vabastavad sünnitaja andurite juhtmetest ja nii saab naine end sünnituse ajal mugavalt liigutada, sünnitustoas vabalt liikuda ega ole seotud juhtme pikkuse ulatusega aparaadini. Lisaks saab seda kasutada ka vettesünnitusel.

Fondi tegevjuhi Raili Friedemanni sõnul koguti 40 000 eur väärtune toetussumma kokku tänu eraisikute annetustele, millest suur osa laekus tänu Kunst Aitab Alustada Elu kampaaniale. „Kunstiprojekti raames on inimestel võimalus teha annetus ning valida kingituseks vastu kunstnike teostest reprosid,” rääkis Friedemann kampaaniast, mis kestab edasi kuni töid jätkub ja mille abil saab toetada Eesti kõiki sünnitusmaju.

Lisaks on kampaaniaga äsja liitunud 10 Eesti nimekat fotograafi ning nüüdsest saab annetuse vastu valida ka Eesti nimekamate fotograafide näiteks Kaupo Kalda, Nele Tasane, Remo Savisaar ja Sven Zacek A3-formaadis fotosid.

Toetusfond tänab siiralt kampaanias osalevaid kunstnikke, fotograafe, ettevõtteid ning samuti meediamaju, kes on ilma tasu küsimata panustanud enda töö, aja ja vahenditega. „Üheskoos saame panustada beebide veel turvalisemale sünnile. Aitäh, et aitate alustada elu!,”  tänas fondi tegevjuht Friedemann.

Täna anti Ida-Tallinna Keskhaigla haljasalal pidulikult üle Tallinna kahele sünnitusmajale eraannetuste eest soetatud KTG monitorid EDAN F15 Air. Seadmed andis üle toetusfondi nõukogu liige Andres Sutt ning kohal olid ITK ja Pelgulinna sünnitusmajade esindajad.

Head Uudised GoodNews