1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TÄNUÕHTU I Janek Mäggi: laste tervisesse peab panustama, sest see on meie tuleviku vundament
TÄNUÕHTU I Janek Mäggi: laste tervisesse peab panustama, sest see on meie tuleviku vundament

TÄNUÕHTU I Janek Mäggi: laste tervisesse peab panustama, sest see on meie tuleviku vundament

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi tänuõhtul Laitse Graniitvillas andsid Toetusfondi nõukogu esimees Janek Mäggi ja juhataja Inna Kramer üle autasud möödunud aasta suurimatele toetajatele. Piduliku õhtu lõpetuseks tegi kingituse ansambel The Swingers, kes andis meeleoluka kontserdi.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondile tegi 2019. aastal annetusi 148 ettevõtet ja organisatsiooni ning tuhandeid eraisikuid. Toetusfondile kogunes annetustena 1 038 828 eurot, lisaks sellele toetati fondi tasuta meediareklaamiga ning pakuti muud tegevusabi enam kui 370 000 euro väärtuses. Loodame, et hoolimata üldisest keerukast majanduslikust olukorrast õnnestub tänavu aidata haigeid lapsi vähemalt samas või veelgi suuremas mahus.

„Meie jaoks on ühtviisi tähtsad kõik toetajad – iga väiksemgi annetus on suureks abiks ning oleme kõigile heategijatele kogu südamest tänulikud,“ ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer. „8700 eraisikust annetajat on meile nimeliselt teada, kuid paraku ei suuda me kokku lugeda kõiki neid heategijaid, kes on omapoolse toetussumma pannud annetuskasti või helistanud annetustelefonidele. Meil on väga hea meel, et järjest on kasvanud Toetusfondi püsiannetajate hulk, keda praeguseks on üle 4000. Püsiannetus võimaldab annetajal toetussummat aasta peale ühtlaselt väiksemate summade kaupa hajutada. Fondi jaoks tagavad püsiannetajad sissetulekute stabiilsuse, mis on ülimalt oluline, kui peaks tekkima ootamatult kiire vajadus ühekordseks suureks väljaminekuks, näiteks väga kalli elupäästva ravimi ostmiseks mõnele lapsele.“

„Toetusfondi 27 tegutsemisaasta jooksul oli 2019. aasta esimene, kui annetustena kogunenud summa ületas 1 miljoni euro piiri. Miljoni oleme küll kokku saanud ka varem, kuid see juhtus viimati krooni ajal,“ ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees Janek Mäggi. „Selle tulemuse oleme saavutanud tänu järjepidevale tööle ja Eesti inimeste headusele – inimesed mõistavad, et Toetusfond tegutseb olulise eesmärgi nimel – tagada Eesti suurimas lastehaiglas parim meditsiiniabi igale lapsele, kes seda vajab. Tänavune aasta on meile kõigile näidanud, et tervis on inimese kalleim vara. Laste tervisesse peab panustama, sest see on meie tuleviku vundament.“

Suurima eraannetuse tegi fondile möödunud aastal Tiit Kõuhkna, kes on juba 17 aastat rahastanud Tallinna Lastehaigla parimatele töötajatele antavaid preemiaid. Ettevõtetest annetas suurima summa AS Selver koos oma partnerite ja klientidega. Jõuluaegse heategevuskampaania „Koos on kergem“ käigus kogunes 59 000 eurot, mis suunati Tallinna Lastehaiglale uue käeroboti soetamiseks. 120 000 eurot maksva käeroboti soetamisse andsid suure panuse ka restoranikett McDonald’s novembris korraldatud heategevuskampaania „McHappy Day“ ning Olerexi jõuluaegne kampaania „Ulata abikäsi“.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi 2019. aasta põhiprojektiks oli uue lastereanimobiili soetamine Tallinna Lastehaiglale. Uus lastereanimobiil, mis vastab kõige kaasaegsematele nõuetele ja tingimustele, valmib 2020. aasta lõpuks. Reanimobiili maksumus koos aparatuuriga on ca 200 000 eurot. Reanimobiiliostule pani teiste seas õla alla USA rockansambel Metallica, kes annetas selle heaks 2019. aasta juulikuus Tartus toimunud kontserdi piletimüügitulust 26 000 eurot.

Üha enam toetab fond laste haruldaste haiguste ravi, sest individuaalse abi vajadus on kasvamas. 2019. aastal jätkas Tallinna Lastehaigla Toetusfond haruldast haigust põdevate õe ja venna ravi toetamist. Erakordselt kalli ravimi Crysvita maksumus kahele lapsele on ligi 400 000 eurot aastas. Toetusfond toetab ka 15-aastast Irinat, kellel on ülimalt harva esinev kaasasündinud geenirike. Kuuendat aastat korraldas Toetusfond ülekaalulistele lastele suvelaagreid, kus pannakse rõhku aktiivsele liikumisele ja tervislikule toitumisele. Laagrite korraldamisele panid õla alla Rimi Juunijooksul osalejad ning Tallinna Sotsiaal- ja tervishoiuamet. Lisaks laagritele toimusid kaks korda nädalas regulaarsed treeningud Tallinna Lastehaiglas, mida toetasid Erik Orgu, Santa Maria ning restoran Basiilik.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond tänab südamest kõiki häid inimesi ja ettevõtteid, kes on andnud oma panuse Tallinna Lastehaigla patisentide heaks!

Tänuõhtu õnnestumise eest soovitakse tänada kogu südamest: Catering Service, Imagine\TBWA, Laitse Graniitvilla, LTT AS, Lux Express, Music Gear OÜ, Tallinna Lauluväljak, Tauno Kangro, The Swingers.

Toetusfondi 2020. aasta põhieesmärgiks on toetada Tallinna Lastehaiglasse unekeskuse rajamist. Unekeskuses hakatakse pakkuma kaasaegset meditsiiniabi lastele, kellel esineb unehäireid ning nõustama ja toetama nende laste vanemaid. Unekeskuse rajamise projekti maksumuseks on ca 200 000 eurot.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond kutsub häid inimesi üles tegema unekeskuse loomise toetuseks igakuise püsiannetuse, mida on võimalik teha siin.

Annetada saab helistades Tallinna Lastehaigla Toetusfondi annetustelefonidel:

900 7705 – 5 €

900 7710 – 10 €

900 7715 – 25 €

Pangaülekandega (selgitusse palun kirjutada: „unekeskus“):

Swedbank: EE142200221001137609

SEB: EE481010220026847017

Luminor: EE921700017000265265

LHV: EE677700771001364621

Rohkem infot projekti kohta leiab siit.

Vaata galeriid tänuõhtust!

Head Uudised GoodNews