1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KUNST AITAB ALUSTADA ELU I Sünnitusmajade toetusfondi kunstikampaaniaga liitusid Hannes Võrno ja Martin Lazarev
KUNST AITAB ALUSTADA ELU I Sünnitusmajade toetusfondi kunstikampaaniaga liitusid Hannes Võrno ja Martin Lazarev

KUNST AITAB ALUSTADA ELU I Sünnitusmajade toetusfondi kunstikampaaniaga liitusid Hannes Võrno ja Martin Lazarev

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi kampaaniaga „Kunst aitab alustada elu” liitusid Hannes Võrno ja Martin Lazarev.

Allkirjastatud maalide reprode kampaanias on võimalik annetuse vastu saada Võrno teos „Vanemuise väike maja” (2021). Selle tiraaž on 50 ja ka annetused algavad 50 eurost. Töö teostab Hannes vastavalt annetaja soovile.

Maalimisega tegeleb Võrno peamiselt hobi korras juba aastast 1976. Maalimise kohta on ta öelnud nii: „Kui jääd välja öeldud valusa sõna pärast võimukate väiklase viha alla, on ootuspärane, et sinust saab lindprii. Nii valisin oma teeks selle, mida armastan ning milleks Taevaisa tööriistad andnud. Aitad sina täna mind, aitab Jumal homme sind. Teen sellest lähtudes ning olen tänulik Jumalale, et võin iseennast usaldada. Leonardo da Vinci ütles, et kunstnik on see, kes suudab joonistada või maalida kõike, mida näeb. Püüan sinnapoole. Sestap maalin maastikke toas ja joonistan inimesi, kes mu vastas ei istu. Cogito, ergo sum!“

Martin Lazarev, uus fotograaf fotokunstikampaanias, elab Brasiilias ja on fotodele jäädvustanud Brasiiliat. „Kuna minu fotograafia sõltub sellest, mida ma näen ja mis ette satub, siis pean valmis olema alati ja sekundiga leidma valguse ja nurga ning pildistama. Mind võluvad detailid ja värvide puhtus ning huvitavad, koledad, ilusad, vanad ja erinevad inimesed. Nende silmavaade ning kaunid ja ka kentsakad poosid ja kokkusattumised. Seda kompaga paigutades ning õigel hetkel päästikule vajutades proovin tabada lihtsat ilu, mis vahel on võrratult suur…” räägib autor oma loomingust.

Kampaanias „Kunst aitab alustada elu” osalevad teostega veel Jüri Arrak, Remo Savisaar, Jake Farra, Martin Dremljuga, Stina Kase, Merilin Kaustel-Lehemets, Nele Tasane, Annika Metsla, Kaupo Kalda, Kristi-Maria Tüvi, Rene Suurkaev, Alina Birjuk, Karl Korsar, Krõõt Kukkur, Madis Ots, AW Stuff, Lumimari, Pöial On Jala Alaska, Jüri Mildeberg, Kadi Romet, Takinada, „Sipsik”, Epp Maria Kokamägi, Catherine Zarip, Elina Kasesalu, Navitrolla, Marju Tammik, Kaspar Tamsalu, Anu Samarüütel ja Katrin Ehrlich.

2020. aasta detsembriks oli 694 inimese annetustega kogutud juba 23 380 eurot, mille eest on fond saanud toetada Pelgulinna ja Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusosakondade KTG-monitoride soetamist.

Head Uudised GoodNews