1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KUULA RAADIOSAADET! Toeta koos “Heade uudistega” raske puudega lastele mõeldud hoiukodude loomist
KUULA RAADIOSAADET! Toeta koos “Heade uudistega” raske puudega lastele mõeldud hoiukodude loomist

KUULA RAADIOSAADET! Toeta koos “Heade uudistega” raske puudega lastele mõeldud hoiukodude loomist

Raadiosaate "Head uudised" saatejuhid Mati Palmet, Monika Kuzmina ja Küllike Saar
Raadiosaate “Head uudised” saatejuhid Mati Palmet, Monika Kuzmina ja Küllike Saar

Sel korral on Eesti esimese heade uudiste portaali ja Kuma Raadio koostöös valmivas saates “Head uudised” külaliseks SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond juhatuse liige ja tegevjuht Küllike Saar. SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond kutsus ellu ning algatas projekti “Unistuste puhkus”. Kampaania eesmärk on koguda raha sügava ja raske puudega lastele mõeldud hoiukodude loomiseks.

Inimestel on kergem, kui nad ei lähe kinno vaatama kurva lõpuga filmi ja siis, kui nad ei mõtle sellele, et on olemas inimesed, kes oma valust hoolimata teevad igapäevaselt tõelisi kangelastegusid. Seda kõike oma laste nimel. Sel korral räägitakse saates “Head uudised” inimestest, kes igapäevaselt peavad hooldama sügava puudega last ja kellelt see toiming võtab ära võimaluse oma lihtsamadki unistused teoks teha.

Küllike Saare sõnul pole need isegi unistused, vaid igapäevased tegemised, mida vanemad puudega lapsest tulenevalt teha ei saa.

“Idee on luua spetsiaalsed hoiukodud, kuhu haigeid lapsi vähemalt kolmekümneks päevaks aastas tuua saab. Päevi ei ole vanematel vaja välja võtta järjest, vaid nii nagu nad ise soovivad,” selgitab Küllike saates “Head uudised”.

Esimene selline hoiukodu avatakse 17. märts Tartus ja esimesed lapsed jäävad sinna nädalaks. Projekt pole aga sugugi Tartu keskne, hoiukodud avatakse nii Pärnus, Ida-Virus kui Lõuna-Eestis. Projektiga loodetakse jätkata ja toetustest lähtuvalt leida võimalus ning avada samalaadseid asutusi ka igal pool mujal.

Tegu on esimese kampaaniaga, mis teeb koostööd Sotsiaalministeeriumiga. Annetuste eest tasutakse ainult teenust, kõike, mida üks haige laps vajab. Alates toidust, mähkmetest ja personalist. See kõik saab olema abivajavatele inimestele tasuta ja boonuseks saab kingituse endale ka lapse vanem, kes tänu toetajatele, hetkel teater Vanemuine, kohvik Werner jne, saavad kinkekaardid, et nautida reaalset elu.

Tänaseks on “Unistuste puhkuse” projektil toetajaid olnud niipalju, et koos on 30 000 eurot, ideaalis võiks aastaga koguda 60 000 eurot. Küllike Saare sõnul lisandub iga päev ettevõtteid, kes järjest soovivad projeti toetada.

Nagu ikka on ka sel nädalal “Heades uudistes” luubi all portaali GoodNews populaarsemaid teemad. Esimeseks oli sel korral videolugu kodutust mehest, kellele kingitakse loteriipilet, mille eest saab ta endale 1000 dollarit. Märkimisväärne on see, et kuigi mees on oma elus kaotanud teatava väärikuse, on ta nii palju härrasmees ja omab sisemist väärikust, ning otsustab oma võitu pileti kinkijaga jagada.

Teiseks põnevaks uudiseks osutus lauamäng “Reis ümber söögilaua”. Uue lauamänguga saab ümber söögilaua reisides vastuseid väga paljudele põnevatele küsimustele. Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi võttis oma südameasjaks luua lauamäng, mis annab mängijale ülevaate toitudest ja söömisest.

Kolmandaks osutus GoodNews portaali enda konkurss “Julge unistada!”. Auhinna, oma unistuse täitumise, võitis Kristi Ennemuist. Tema unistus ei olnud midagi enneolematut, küll aga väga südantliigutav. Kristi unistuseks oli, et tema emal ja isal oleks kordki elus võimalus veeta nädalalõpp kahekesi mõnes spaas. Nimelt on Kristi isa tabanud raske haigus – tema peas on kasvaja ja helget stsenaariumi sel lool ei ole. Kogu elu on Kristi vanemad elanud oma laste ja oma vanemate jaoks. Auhinna andis välja GoodNews  koostöös Spa Hotel Lavendeliga, kellele heade uudiste portaali meeskond avaldab suurt tänu.

Heade uudiste portaal GoodNews ja Kuma raadio alustasid eelmisel aastal heade uudiste levitamisega ka Kuma raadios. Üllatavalt positiivne, värske ja headest uudistes pakatav raadiosaade “Head uudised” on Kuma raadios eetris igal neljapäeva kell 13.00 ja kordus on eetris igal pühapäeval kell 15.00.

Mis siis Eestimaal head toimub? SAAD TEADA, KUI KUULAD SAADET!

Saate “Head uudised” kordust kuuleb ka SIIT (GoodNews Kuma raadios 13. märts 2014)!

Head Uudised GoodNews