1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kuusalus käib uute väravate soetamiseks korjandus
Kuusalus käib uute väravate soetamiseks korjandus

Kuusalus käib uute väravate soetamiseks korjandus

JK Kuusalu Kalev algatas korjanduskampaania, et koguda raha kohaliku keskkooli staadionile uute väravate ostmiseks, kirjutab jalgpall.ee.

Uued väravad parandaks Kuusalu noorte treeningu- ja mänguvõimalusi, sest tihti on staadionil mitu lastegruppi või mehed ja naised korraga harjutamas ning kõigile ei jagu väravaid. Samas on olemasolevad väravad ka liiga rasked. Seetõttu algatati kampaania uute 2×5 m väravate hankimiseks, et neid oleks kerge liigutada nii täiskasvanutel kui ka lastel.

„Praeguste väravate raamid ei ole alumiiniumist ja on väga rasked, nad on siin juba väga ammusest ajast,“ lausus Kuusalu Kalevi juhatuse esimees Sander Piibemann, kelle sõnul ei suuda treener praeguseid väravaid üksi liigutada, lapsi ei saa aga seda tegema panna .„Hädapärast saab ju kasutada ka torbikud, kuid lapsed tahavad lüüa ikka reaalsesse väravasse ja saata palli korralikku võrku.“

Seni on annetustega kogutud veidi üle 200 euro. Klubil on õnnestunud jõuda kokkuleppele ettevõttega GBS Eesti, kes teeb töö tasuta, kuid maksta tuleb materjali eest ja selle hind on 1300 eurot.

„Oleme saanud abi lastevanematelt, oleme käinud korjanduskarbiga mitmetel üritustel ja loodame abi ka valla ettevõtetelt,“ loetles Piibemann toetajaid. Väravaid ei muretseta mitte Kuusalu Kalevile, vaid need jäävad Kuusalu Spordikeskuse hallata. Eesmärk on maikuu jooksul väravad kätte saada ja ära maksta. Vald toetab klubisid tasuta mänguväljakuga.

Nõudlus uute väravate järele on tekkinud peamiselt seoses noortejalgpalli arenguga. Laste jalgpallitreeninguid on Kalev Kuusalu vallas korraldanud juba poolteist aastat ja need on osutunud väga populaarseks. Hetkel käib trennis 50 last ja klubil on plaanis lisagruppe avada.

Head Uudised GoodNews