1. Avaleht
  2. Heategu
  3. LAHKUS LOEB! Elina ja Eesti lionid kutsuvad tähistama lahkusepäeva
LAHKUS LOEB! Elina ja Eesti lionid kutsuvad tähistama lahkusepäeva

LAHKUS LOEB! Elina ja Eesti lionid kutsuvad tähistama lahkusepäeva

13. novembril tähistavad Eesti lionid ülemaailmset lahkusepäeva (World Kindness Day).

Lahkusepäeva ja kogu Eesti Lionsliikumise patroon on Elina Nechayeva, kes võtab sel päeval Eesti Lionspiirkonna kuberneriga osa erinevatest heategevusaktsioonidest. Eesti lionid jagavad helkureid „Lahkus loeb“, korraldatakse heategevuslaatasid, avatakse väliraamatukogu, korraldatakse heategevuslikke teatrikülastusi ja palju muud.

Seda päeva tähistatakse 1998. aastast. Aasta-aastalt on muutunud selle tähistamine järjest massilisemaks üha enamates riikides üle maailma. Lahkusepäeva eesmärgiks on panna mõtlema, kas ja kuidas saab abivajajaid aidata. Käesoleva aasta eesmärgiks on juhtida tähelepanu positiivsele enda ümber – lahketele tegudele. Positiivse märkamine ja selle teadvustamine, sellest rääkimine, kirjutamine jääb tänapäeva infovoogudes tagaplaanile.

“Üks lahke tegu võib muuta abivajaja elu – puhume lahkuse, heatahtlikkuse, hoolivuse au sisse. Sageli piisab ühest telefonikõnest tuttavale-sugulasele ja lihtsast küsimusest: kuidas läheb? Kas saan aidata? Saame vahest kokku? Praegusel ajal eriti on puudu just hoolivast suhtumisest ja heast sõnast,” ütlevad lionid.

Tänaseks on üle Eesti 57 Lions klubi, ühendades ühise mõtteviisi „We serve“ alla ligemale 1200 lionit.

Head Uudised GoodNews