1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Laste Teatejooks kogus liikumisvõime kaotanud laste raviks 2000 eurot
Laste Teatejooks kogus liikumisvõime kaotanud laste raviks 2000 eurot

Laste Teatejooks kogus liikumisvõime kaotanud laste raviks 2000 eurot

Annetuse üleandmine Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Foto: Veiko Võrklaev
Annetuse üleandmine Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.
Foto: Veiko Võrklaev

Iga-aastase üle-eestilise heategevusliku laste Teatejooksuga koguti tänavu annetustena 2000 eurot, mis läheb 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ja teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu üks eestvedajatest, Erik Pallase avaldas tänu kõigile, kes on heale eesmärgile kaasa aidanud. „Suured tänud kõigile ligi 10 tuhandele lapsele, kes maikuus käisid Teatejooksul heategevuse nimel jooksmas. Te olete väga tublid! Tänusõnad laste õpetajatele, Teatejooksude korraldajatele 21 linnas ning muidugi kõigile, kes ei pidanud paljuks võtta telefonitoru ja helistada annetustelefonil 900 7777. Tänu teile saavad liikumisvõime kaotanud lapsed taaskord rohkem raviteraapiat, mis nende arenguks on väga vajalik,“ lausus Pallase.

Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses (HNRK). Annetused jagunevad kolmeks ning lähevad 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ning teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. 6-aastane Erik sündis elutunnusteta ning elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama, tänu taastusravile astub Erik aga tänaseks abivahendite toel juba ise väikseid samme. 12-aastasel Artjomil jäid sünnitrauma järel halvatuks mõlemad jalad ja üks käsi, kuid Haapsalus püütakse temagi taastusraviga abivahendite toel liikuma saada. Lisaks saab Haapsalus ravi veel sadu väikeseid patsiente. Eriku ja Artjomi lugusid saab lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html <http://www.teatejooks.ee/toeta.html> . Liikumisvõime kaotanud laste ravi HNRK-s saab toetada annetusega, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

2012. aastal Teatejooksuga kogutud annetuste toel on HNRK suutnud toona toetatavale kolmele lapsele Christellale, Hendrale ja Janarile igaühele pakkuda lisaks Haigekassa finantseeritud ravile veel kuni kümme ravipäeva. Lisaks võimaldasid annetused ravipäevi sisukamaks muuta, kuna annetused tegid võimalikuks pakkuda lastele suuremas mahus teraapiaid, kui seda Haigekassa finantseerib.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Laste heategevussündmus toimus maikuus samaaegselt 21 Eesti linnas: Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis, Võrus.
Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetajad on Kultuuriministeerium, Tallinna Sadam ja Kalev.

Head Uudised GoodNews