1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Õnnepank on loodud inimeste soovist maailma parandada!
Õnnepank on loodud inimeste soovist maailma parandada!

Õnnepank on loodud inimeste soovist maailma parandada!

Õnnepank on loodud inimeste soovist maailma parandada!Õnnepank on algatus, mis muudab mõtteviisi ning on heade tegude vahetamise pank. Õnnepank soovib ärgitada inimesi mõtlema ja tegutsema südamega. See on mõeldud kõigile, kes väärtustavad head tegu ja omavad tahet ise head teha.

See tore ettevõtmine sündis tavaliste inimeste ideest ja see ei ole kellegi isiklik ambitsioon või äriprojekt. Õnnepank tegutseb rohujuure tasandil, soovides suurendada ühiskonna sidusust ja koostööd. Selle heategevuse eesmärk on mitterahaliste väärtuste propageerimine, et aidata kaaskodanikel jõuda tagasi sügavamate väärtuste juurde. Õnnepanga toimimise eelduseks on reaalsed abivajajad ning abipakkujad ehk heategijad, inimesed meie ümbert.

Õnnepank edendab tänumajandust, kus kehtivad esmapilgul võimatuna tunduvad reeglid ning keerab pea peale tavapärase arusaama matemaatikast, sest panga reegel ütleb: jagamine = korrutamine. Jagades seda, mida Sul on, võid korrutada saadava kasu mitmekordseks. Kordade arv sõltub jagatava väärtusest – mida suurema väärtusega on see, mida jagad, seda suurem on jagamisest tekkiv võit. Ka iga väike asi, mida teistega jagad, annab alati endast suurema kasu!

Miks peaks Õnnepangaga liituma? Põhjuseid leiab palju – algatuse eesmärk on üdini siiras ja vahetu, kantud soovist teha head kogu ühiskonnale. Õnnepanga tegevuses osalemine on lihtne ja mänguline. Õnnepank pakub uusi kogemusi ja võimalust tutvuda huvitavate inimestega. Õnnepangas tunned end vajalikuna, koged andmis- ja saamisrõõmu. Õnnepank tegutseb seejuures ainsa pangana, kus KÕIK on algusest lõpuni tasuta!

Soovid maailma parandada ja olla vabatahtlik?

Võrgustiku tiim

Õnnepank vajab abi üle-eestilise võrgustiku ülesehitamisel – üritustel Õnnepanga tutvustamine, oma kogukonnas, külas või kortermajas heategude vahetamise korraldamine, vajadusel arvutit mittetundvatele inimestele kontode tegemine jmt.

Ürituste tiim

Õnnepank otsib inimesi, kes aitavad organiseerida Õnnepanga üritusi – suhelda korraldajatega, juhendada vabatahtlikke ja tagada vajalike vahendite olemasolu.

Turundustiim

Õnnepank vajab loovaid ja kogenud turundusinimesi (creative, copy, design, video jne), et Õnnepanga vahva idee kõikide inimesteni jõuaks.

Õnnepanga väärtused:

Õnn – head teod teevad õnnelikuks
Hoolivus – head teod panevad hoolima
Siirus – head teod tulevad südamest
Koostöö – head teod tekivad koostöös
Avatus – head teod muudavad ühiskonna avatumaks

Rohkem infot ja toredaid mõtteid leiad Õnnepanga kodulehelt SIIN!

Tuuli Mäemat

Head Uudised GoodNews