1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Lastefond ja Südameapteek kogusid detsembris 6767 eurot
Lastefond ja Südameapteek kogusid detsembris 6767 eurot

Lastefond ja Südameapteek kogusid detsembris 6767 eurot

Detsembris kogusid TÜ Kliinikumi Lastefond ja Südameapteek annetusi Vendo Mihkli, Yana, Egerti ja Katerina ravimite kulude katteks 6767 eurot.

Katerina

Südameapteegi juht Risto Laur tänas kõiki lahkeid inimesi, kes leidsid võimaluse annetuse tegemiseks lastele, kes vajavad haiguse raviks hädavajalike ravimite soetamisel abi. „Mul on siiras heameel selle üle, et meie algatusega tuli kaasa sedavõrd suur hulk inimesi, keda nende nelja vapra lapse lugu puudutas. Heateod sünnivad alati koostöös ja suured lood saavad alguse väikestest sammudest. Aitäh teile, et näitasite heatahtlikkust ja aitasite nelja noore inimese jõulud rõõmsamaks muuta,“ lisas Südameapteegi juht.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein on südamest tänulik Südameapteegi ja tema klientide suure panuse eest laste ravikulude toetuseks, mida riiklikult ei kompenseerita. „Kampaania toel saavad abi neli erineva haiguse ja ravimivajadusega last, kes vajavad neid ravimeid järjepidevalt. Seepärast oleme eriti tänulikud, et Südameapteek toetab juba teist aastat järjest lapsi, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei hüvita.”

Lastefond on annetajate abiga juba 2012. aastast toetanud luupushaigetele lastele, sh Vendo Mihklile ja Yanale vajalikku ravimit Cellcept. Lisaks toetab fond annetuste toel alates möödunud aasta algusest südamesiirdamise läbinud Egerti ravimikulude katmist, mis pole osaliselt riiklikult rahastatud, ja ulatab abikäe lõppstaadiumis neerupuudulikkusega Katerinale, kes vajab neerusiirdamiseks mittekompenseeritavat ravimit.

Head Uudised GoodNews