1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond toetab! Lastefond jätkab luupushaigete laste toetamist
Lastefond toetab! Lastefond jätkab luupushaigete laste toetamist

Lastefond toetab! Lastefond jätkab luupushaigete laste toetamist

LastefondSA TÜK Lastefond otsustas taas toetada luupust ehk noorte liigesepõletikku põdevaid 15-aastast Vendo Mihklit, 17-aastast Jekaterinat ja 16-aastast Yanat, võimaldades noortele vajalikku uut baasravi preparaadiga CellCept.

Vendo Mihklil, Jekaterinal ja Yanal on juveniilne süsteemne erütematoosluupus ehk noorte liigesepõletik. Haigust iseloomustab krooniline autoimmuunse tekkega põletik mitmetes organites ning lapseeas kahjustuvad tihti nahk, liigesed, närvisüsteem. Pea kõigil haiguse põdejatel kujuneb neerukahjustus ning lisaks võib haigus haarata kopsud, luuüdi, maksa ja põrna.

Vendo Mihkel on saanud CellCepti ravi üle nelja aasta ning ravim on haigust pidurdanud ja neerukahjustust ei ole kujunenud. Jekaterina puhul on CellCept aidanud samuti haigust kontrolli all hoida ning põletikunäitajad on pidevalt normis. Yana on CellCepti kasutanud ligi pool aastat, mille tulemusel ei ole kujunenud raskes astmes neerukahjustust ja jätkuvalt on oluline hoida ära neerukahjustuse süvenemine.

Haigekassa kahjuks ravimit ei kompenseeri, mistõttu otsustas Lastefond jätkata nende laste toetamist, hüvitades 90% ravimi maksumusest. Fond toetab järgmise aasta jooksul Vendo Mihklit 360 euroga, Jekaterinat 770 euroga ja Yanat 756 euroga. Vendo Mihklit aitab Lastefondi kõrval ka kohalik omavalitsus 300 euroga.

Head Uudised GoodNews