1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Lastefondile tegi mullu suurima annetuse Salvest
Lastefondile tegi mullu suurima annetuse Salvest

Lastefondile tegi mullu suurima annetuse Salvest

Suurima ehk 25 000 euro suuruse annetuse tegi Lastefondile mullu kodumaine toidutootja Salvest, kes kogus iga lastetoidutoote Põnni müügilt ühe sendi haigete laste ravitoidusegude ostuks.

“Pikaaegne koostöö Salvestiga on andnud meile kindluse, et saame ravitoitu vajavaid lapsi aidata ka praegusel raskel ajal. Oleme Salvestile ja Põnni tarbijatele pikaajalise koostöö eest äärmiselt tänulikud! Kuigi juba paar aastat tasub haigekassa 50 protsendi ulatuses ravitoidu maksumuse nendele lastele, kellele manustatakse toitu gastrostoomiga ehk kõhule tehtud avause ja makku suunatud väikese sondi kaudu, siis ravitoitu suu kaudu tarbivad väikeste patsientide pered peavad vajalikku toidusegu endiselt ilma igasuguse soodustuseta ostma. Nii seisavad need pered silmitsi igakuiste mitmesaja euro suuruste lisakulutustega. Lastefondil on siiras heameel neile sel niigi keerulisel ajaperioodil abiks olla,“ sõnas Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves.

“Koostöö Lastefondiga on meie meeskonnale väga südamelähedane olnud. Põnni sarja arendamisel on alati olnud eesmärgiks toetada võimalikult mitmekülgselt iga lapse arengut. Kahjuks on Eestis aga ka neid raskelt haigeid lapsi, kelle elud sõltuvad täisväärtuslike puu- ja juurviljaroogade asemel hoopis kallitest ravitoidusegudest. Neid lapsi aidates saamegi toetada iga last, just nii nagu on olnud meie eesmärk päris Põnni loomise algusaegadest,“ sõnas Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Kristel Vilipuu.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond üheskoos Salvestiga jätkavad ka sel aastal raskelt haigete laste ja nende perede toetamist, kellele Eesti Haigekassa soodustus ei laiene. Lastefond toetas möödunud aastal ligi 29 500 euroga 36 ravitoitu vajavat raskelt haiget last, kelle hulka aastaga lisandus 14 abivajajat.

Head Uudised GoodNews