1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Laupäeval toimub heategevuslik jõululaat Topeltkink
Laupäeval toimub heategevuslik jõululaat Topeltkink

Laupäeval toimub heategevuslik jõululaat Topeltkink

Foto: Ülemiste
Foto: Ülemiste

Ülemiste keskuses toimub 6. detsembril traditsiooniline heategevuslik jõululaat, kus lastekodulapsed müüvad enda valmistatud käsitööd ja kingitusi, toimuvad erinevad töötoad ning päeva lõpetab Karl-Erik Taukari kontsert. Laadal kogutud tulu läheb lastekodudele.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul müüvad lastekodulapsed pühade eel oma tehtud jõulukingitusi, -kaarte ja käsitööd Ülemiste keskuses juba kümnendat korda. “Sel aastal osaleb jõululaadal 71 last üle Eesti, kes on mitme kuu jooksul valmistanud erinevaid põnevaid ja originaalseid kingitusi, mida jõuluvana kotti varuda,” lisas Pärnits. Laadalt saab osta jõulukaarte ja -pärgi, kuusekaunistusi, mitmesuguseid ehteid, kootud mütse, salle, käsitööna valmistatud lapitekke, patju ja muid meeneid.

Pärnitsa sõnul on eestimaalased iga aastaga aina enam altid pühade eel head tegema. “Heategevuslik laat on aasta aastalt aina populaarsem, mis näitab, et inimesed soovivad varutud kingitustega rõõmustada mitte ainult kingisaajat, vaid aidata ka abivajajaid,” selgitas ta. Tema sõnul on laadal osalejate jaoks lisaks kingituste müümisele oluline ka laadamelu. “Paljud lapsed osalevad meie laadal juba mitmendat korda ja ootavad sündmust pikisilmi, et oma sõpradega kohtuda. Samuti saavad lapsed laadalt hea kogemuse, kuidas enda valmistatud esemeid müüa,” lisas Pärnits.

Heategevuslik jõululaat Topeltkink algab laupäeval, 6. detsembril kell 12 Ülemiste keskuse aatriumis. Nelja tunni jooksul on kõigil võimalus varuda pühadeks originaalseid kingitusi ja meeneid. Lisaks toimuvad aatriumis päeva jooksul erinevad töötoad, kus usinamad saavad kätt proovida jõulukaunistuse ja helkurite valmistamises. Päeva lisavad lusti laste lemmikud Masha ja karu, kes õpetavad lahedaid lauamänge, müravad ja katsuvad rammu. Kohapeal tehakse ka näomaalinguid. Laadapäeva lõpetab Karl-Erik Taukari kontsert algusega kell 16.

Topeltkink toimub Ülemiste keskuses sel aastal kümnendat korda. Traditsioonilisel jõululaadal osalevad sel aastal Mäe lastekodu, Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu, Tartu Laste Turvakodu, Kohtla-Nõmme Lastekodu, Kiikla Lastekodu, SA Haapsalu Hoolekandekeskus, MTÜ Maria ja lapsed, Haiba Lastekodu, MTÜ Asenduskodu Südamepaik, Siimusti lastekodu Metsatareke, Pärnu Lasteküla, SA Tartu Perekodu Käopesa, Tallinna Lastekodu Hooldekodu tee maja, Tallinna Lastekodu Pihlaka maja lapsed.

Et kõik keskuse külastajad mugavalt jõululaadale tulla saaksid, laiendas Ülemiste keskus nädalavahetusteks külastajate parkimisvõimalusi. Lisaks keskuse ees asuvale parklale ja parkimismajale saab laupäeviti ja pühapäeviti oma auto parkida ka keskuse taga olevasse Ülemiste City parklasse, kuhu suunavad ka vastavasisulised viidad. Parklast keskusse ja tagasi viib külastajad iga kümne minuti järel väljuv eribuss.

Head Uudised GoodNews