1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LISATUD VIDEOD! Heategevuslikul üritusel ”Terve Eestiga vähi vastu” osaledes toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist
LISATUD VIDEOD! Heategevuslikul üritusel ”Terve Eestiga vähi vastu” osaledes toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist

LISATUD VIDEOD! Heategevuslikul üritusel ”Terve Eestiga vähi vastu” osaledes toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist

MTÜ Eesti Vähiliit ja suurürituse „Terve Eestiga vähi vastu“ patroon Eesti Vabariigi õiguskantsler Ülle Madise kutsuvad heategevuslikule galakontserdile Rahvusooperis Estonia 13. septembril.

Esinevad sopran Perrine Madoeuf (Prantsusmaa), metsosopran Annely Peebo (Austria) ja bariton Jānis Apeinis (Läti). Rahvusooper Estonia ooperi- ja balletisolistid, koor ja sümfooniaorkester, dirigent Risto Joost.

Heategevuslikul üritusel osaledes loote vähipatsientidele paremad võimalused psühholoogilise- ja sotsiaalse toe saamiseks, toetate vähi ennetustegevust ja varajast avastamist ning vähiarstide koolitust välisriigis.

Eesti Vähiliit pani Piletilevisse müüki 500 heategevusliku galakontserdi piletit ja välja saadetakse 150 personaalset toetuskutset galakontsertile ja –õhtusöögile, mille käigus allkirjastatakse Maailma vähideklaratsioon.

Maailma vähideklaratsiooni olulisemateks eesmärkideks on vähiennetuse ja vähiuuringute toetamine ning vähipatsientide ravivõimaluste kaasajastamine. Deklaratsiooniga on liitunud 116 riiki, Eesti sellega veel ühinenud ei ole.

Miks on see Eestile oluline? 

Me kõik teame inimesi, kes on pidanud võitlust vähihaigusega. See raske tõbi on puudutanud meid, kas kaugemalt või lähemalt. Eestis haigestub aastas ligikaudu 9 000 inimest vähki ja ligi pooled neist kahjuks surevad. Kuigi vähk on meie riigis üks peamisi surma põhjuseid, siis täna ei ole Eesti riigi tervishoiupoliitikas kirjeldatud vähispetsiifilisi eesmärke.

Plaan vähiga võitlemiseks on igal arenenud riigil. Vähisurmade vähendamiseks on oluline, et riiklikul tasandil tegeletakse kõikide vähihaigust puudutavate aspektidega. Eelkõige aga haiguse ennetamise ja varajase avastamisega, mis aitab päästa tuhandeid elusid ning säästa miljoneid eurosid raviraha.Vähktõvega kaasnevad otsesed kulud Eesti riigile on 102 miljonit eurot aastas. Parim ravi on ennetus!

Heategevuslikul üritusel osaledes toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist, loote vähipatsientidele paremad võimalused psühholoogilise ja sotsiaalse toe saamiseks ning toetate vähiarsti koolitust välisriigis.

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews