1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ET MEIL JÄTKUKS TÄNULIKKUST I G4S rannavalvur päästis mehe, kes täispuhutavalt madratsilt Pühajärve kukkus
ET MEIL JÄTKUKS TÄNULIKKUST I G4S rannavalvur päästis mehe, kes täispuhutavalt madratsilt Pühajärve kukkus

ET MEIL JÄTKUKS TÄNULIKKUST I G4S rannavalvur päästis mehe, kes täispuhutavalt madratsilt Pühajärve kukkus

G4S rannavalvur tõi laupäeva õhtul Pühajärvest välja alkoholijoobes noormehed, kes täispuhutaval madratsil järves ujudes end ohtu seadsid.

22. juunil kell 20.39 märkas G4S rannavalvur, kuidas kolm noormeest ujuvad täispuhutaval õhkmadratsil Pühajärve Jaanitule festivali alast Pühajärve ranna poole. Kaks meest olid madratsil ja kolmas ujus kaasa.

Ühel hetkel kukkus üks noormeestest madratsilt vette. Kuna vesi oli meestel üle pea ja kõik kolm tundusid ka purjus olevat, otsustas vetelpäästja olukorda kontrollima minna. Ta oli just töövahetuse lõpetanud ja rannavalve staabi sulgenud. Ajas paadi uuesti vette ja sõitis appi.

Sündmuskohal märkas, et kuigi noormehed olid lõbusas tujus, ei saanud vette kukkunud noormees ujumisega hästi hakkama ja poleks rannavalvuri hinnangul iseseisvalt kaldale suutnud ujuda.

Vetelpäästja sõidutas noormehed kaldale, kus nad jooksid tagasi festivalialale ja jätkasid pidutsemist.

G4S rannavalvurid panevad inimestele südamele, et alkoholijoobes ja ka tugevas pohmellis vette minemine on väga ohtlik. Soovitav on sõprade seltsis kokku leppida kaine grupijuht, kes peomelus teiste järele vaatab ja vajadusel takistab neil purjuspäi ujuma minna.

Head Uudised GoodNews