1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Maijooksul tekitasid elevust roosad heategevusflamingod
Maijooksul tekitasid elevust roosad heategevusflamingod

Maijooksul tekitasid elevust roosad heategevusflamingod

Tänasel LHV Maijooksul tekitasid rõõmsat elevust heategevusflamingod, kes kutsusid naisi kohapeal asuvasse Eesti Vähiliidu mammograafiabussi ning tõstsid spordirahva tuju.

Andrus Aavik Viljandi Haiglast ja TV3 Life heategevusflamingod. Foto: TV3

Tegemist oli TV3 Life heategevusflamingodega, kes kutsusid naisi Lauluväljakule kohale sõitnud Eesti Vähiliidu mammograafiabussi rinnakontrolli ning jagasid infolehti Eesti Vähiliidu tegemiste ja toetusvõimaluste kohta. Viljandi haigla rinnavähi sõeluuringu koordinaatori Ele Virolaineni sõnul külastas tänasel Maijooksu-päeval bussi üle poolesaja naise, kelle jaoks oli tegemist suurepärase võimalusega sportima tulles ühtaegu ka oma tervist kontrollida.

TV3 Life´i heategevusflamingod olid ka suurepärased hea tuju loojad ja tekitasid palju elevust – nii jooksuhuvilised naised kui ka neile kaasa elama tulnud mehed ja lapsed said koos roosade lindudega pildistades mälestuseks toredaid hetki jäädvustada. Teiste seas püüti koos flamingodega fotole ka Maijooksul osalejatele kontserdi andnud Karl-Erik Taukar.

Foto: TV3

Tänasel LHV Maijooksul sai otse sündmuskohal külastada mammograafiabussi ja teha rinnakontrolli. Kui naised hoolitsevad oma välimuse eest regulaarselt, käies juuksuris ja ilusalongis, on lisaks sellele väga oluline hoolitseda rindade tervise eest, sest mida varajasemas staadiumis rinnavähk diagnoositakse, seda paremad on ravitulemused ja prognoos edasisele elule.

Kuidas sina saad aidata? 

Eesti Vähiliit on Eesti suurim vähipatsiente ja vähihaigusega tegelevaid erialaliite koondav katuseorganisatsioon. Eesti Vähiliidu missiooniks on teavitada ühiskonda vähi riskidest ning panustada vähi ennetustegevusse. Samuti ühendada vähipatsiendid, nende lähedased ja arstid tugivõrgustikuks ning pakkuda tuge vähipatsientidele, parandades nende elukvaliteeti. Eesti Vähiliidu uus unistus on korjata raha mobiilse kompuutertomograafi jaoks, mis võimaldab nii kopsuvähi sõeluuringuid kui ka teisi eriarstide määratud uuringuid teha inimeste elukoha lähedal väljaspool suurlinnu.

Vähiliitu saab toetada, helistades annetustelefonidele:

  • 900 1004 – 5 eurot või 900 1040 – 10 eurot.
  • Lisainfot leiab: cancer.ee ja rinnavahk.ee            
Head Uudised GoodNews