1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupank
  4. Maxima alustas sügavamat koostööd Toidupangaga
Maxima alustas sügavamat koostööd Toidupangaga

Maxima alustas sügavamat koostööd Toidupangaga

Maxima, kes soovib vähendada toiduraiskamist ja teha veelgi suurema hulga Eesti inimeste jõulud rõõmsamaks, alustas tänasest regulaarset koostööd Toidupangaga.

„Mul on väga hea meel, et Maxima alustab Eesti Toidupangaga senisest suuremat koostööd. Pingutasime, et see saaks toimuda vahetult enne jõule, et teha rõõmsamaks nende Eesti inimeste jõulud, kellel on vähem võimalusi,“ ütleb Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas.

Kui varasemalt on Maxima peaasjalikult osalenud paar korda aastas toimuvates toidukogumise kampaaniates, siis alates tänasest panustab jaekaubanduskett Toidupanga regulaarsetesse toidukogumise ringidesse. Esialgu hakkab Toidupank koguma igapäevaselt toitu Maxima 14 kauplusest üle Eesti. Õigepea Toidupangaga koostööd tegevate Maxima kaupluste arv kasvab.

„See on väga oluline samm Toidupanga jaoks, et ka Maxima liitub meiega. Elektri- ja kütusehindade tõusu ja koroona tõttu on meil nüüd palju rohkem abivajajaid kui poolteist aastat tagasi. Inimestel läheb järjest raskemaks oma eluga igapäevaselt toime tulla,“ rääkis Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Tema sõnul ootavad just talvel ja jõulude ajal abisaajad neilt häid ja suuri toidupakke. „Seepärast ongi väga oluline, et 14 Maxima kauplust hakkavad nüüd toidupankadele annetama iga päev – tänu Maxima abile tekib võimalus suurendada abi pakkumist,“ märkis Boerefijn. Igal nädalal annetab Eesti Toidupank toitu keskmiselt 15 000 inimesele.

Suurema osa Eesti Toidupanga jagatavast toidust moodustab poekettidest päästetud toit, sellele lisanduvad annetatud toit ja Euroopa Liidu toiduabi. 2020. aastal oli toidupanga toidukäive 2500 tonni, milles 73% moodustas päästetud toit, 17% Euroopa Liidu ostetud toiduabi ja 10% annetatud toit. 2020. aastal oli toidukäive 32% suurem kui aasta varem.

Statistikaameti andmetel elas 2019. aastal absoluutses vaesuses 30 500 inimest ehk 2,3% Eesti elanikkonnast. Need on inimesed, kes pidid hakkama saama sissetulekuga, mis oli väiksem kui 221 eurot/kuus. Suhtelises vaesuses elad 272 700 inimest (20,7% Eesti elanikkonnast), kelle leibkonna koosseisu arvestav kuu sissetulek oli väiksem kui 611 eurot.

Head Uudised GoodNews