1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Nädalavahetusel viivad Põhja-Tallinna vabatahtlikud üksi elavatele pensionäridele abipakid
Nädalavahetusel viivad Põhja-Tallinna vabatahtlikud üksi elavatele pensionäridele abipakid

Nädalavahetusel viivad Põhja-Tallinna vabatahtlikud üksi elavatele pensionäridele abipakid

Sel nädalavahetusel viivad vabatahtlikud Põhja-Tallinnas üksinda elavatele eakatele abipakid, milles on erinevad kodumajapidamises vajalikud tarbed.

Eelmise aasta jaanuaris toimetasid Põhja-Tallinna vabatahtlikud rohkem kui tuhandele üksi elavale eakale koju linnaosavalitsuse poolt soetatud abipakid. Foto: Ilja Matusihis

Pakkide komplekteerimine toimub sel laupäeval, 18. jaanuaril algusega kell 10.00 Põhja-Tallinna Noortekeskuse ruumides (Kopli 98). Seejärel toimetavad kümned vabatahtlikud need üksi elavatele pensionäridele koju kätte. Kokku on plaanis toimetada üksikutele pensionäridele üle 1300 abipaki.

„Vanemad inimesed vajavad hoolt ja abi, ja eriti raske on üksi elavatel pensionäridel. Seetõttu on abipakkide projekt väga vajalik. Eakatele inimestele tähelepanu osutamine on üks linnaosavalitsuse prioriteete. Mõtleme ka nende ajaviitele – näiteks jätkub Põhja-Tallinnas nii Eakate Filmiklubi kui Eakate Akadeemia tegevus,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Põhja-Tallinna abipakkide projekt toimub tänavu juba neljandat korda. Eesmärk on eelkõige üksi elavatele pensionäridele tähelepanu pöörata. Samas linnaosavalitsus loodab, et kodutarbeid sisaldavad abipakid aitavad eakatel inimestel pisut raha kokku hoida, et hiljem see oma soovide kohaselt kulutada.

Head Uudised GoodNews