1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. „Naistelt naistele“ tulu annetati puudega laste toetuseks
„Naistelt naistele“ tulu annetati puudega laste toetuseks

„Naistelt naistele“ tulu annetati puudega laste toetuseks

Eestvedajad Sirje (vasakul), Ene (vasakult teine), Marilin (paremal) ja Lastefondi esindaja (paremalt teine)
Foto: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

Heategevusliku koguperepäeva „Naistelt naistele“ tulu annetati sügava ja raske puudega laste toetuseks.

Tallinna Lauluväljakul 10. märtsil toimunud heategevuslikul koguperepäeval “Naistelt naistele” koguti sügava ja raske puudega laste peredele vajaliku lapsehoiuteenuse toetamiseks 756 eurot.

Naiskodukaitse, Eesti Politsei Naisühenduse ja Sisekaitseakadeemia korraldatud heategevusliku koguperepäeva “Naistelt naistele” tulu otsustati kolmandal tegevusaastal annetada uuele koostööpartnerile, SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile, et toetada erivajadustega laste perekondadele lapsehoiuteenuse võimaldamist. Lisaks piletitulule said ürituse külastajad ka kohapeal annetusi teha ning toimus heategevuslik loterii.

Sügava ja raske puudega lapsi hooldavad enamasti ööpäev läbi nende vanemad. See on väga kurnav ning seetõttu kannatab perekonna üldine toimetulek. Riigi pakutav teenus on sageli vähene või ei ole peredele kättesaadav. Hoiuteenus võimaldaks vähendada vanemate hoolduskoormust ning lubaks neil pühedada rohkem aega ka iseendale ja teisele pereliikmetele. “Me oleme koguperepäeva eestvedajatele väga tänulikud. Nad aitasid üritusega avada meie fondi 2013. aasta põhikampaania, millega kutsume üles toetama erivajadustega lapsi ning nende peresid, et võimaldada väga vajaliku hoiuteenuse kättesaadavus,” teatas Lastefondi tegevjuht Agnes Karlson.

Koguperepäev “Naistelt naistele” on igal aastal naistepäeva paiku toimuv heategevusüritus, millega jõustruktuuride naisühendused tutvustavad naistele võimalusi, kuidas tõsta oma lähedaste turvalisust. Tegevusi on kõigil aastatel jagunud kogu perekonnale – alates õpetlikest töötubadest ja meestehoiust ning lõpetades klounide etendusega.

Head Uudised GoodNews