1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. NII TORE UUDIS I Eelmisel aastal jõudis Tallinna varjupaigast koju üle 700 lemmiklooma
NII TORE UUDIS I Eelmisel aastal jõudis Tallinna varjupaigast koju üle 700 lemmiklooma

NII TORE UUDIS I Eelmisel aastal jõudis Tallinna varjupaigast koju üle 700 lemmiklooma

Tallinna kodutute loomade varjupaika sattus eelmise aasta jooksul 956 lemmiklooma, kellest jõudis koju 732 neljajalgset.

Paljassaares asuvasse loomade varjupaika sattus kõige rohkem koeri ja kasse, kuid saabujate seas oli ka mitu küülikut, rotti ja aafrika kääbussiili, samuti deegu, merisiga ja papagoi.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on hea meel, et paljud lemmikud jõudsid varjupaigast taas oma päriskodudesse. „Tagasi koju jõudis 119 kassi ja 186 koera, kaks küülikut ning üks merisiga ja papagoi – kokku 309 looma. Rõõm on tõdeda, et näiteks kasside koju naasmine on aasta-aastalt kasvanud, seda suuresti tänu kiibistamisele, mis sai 2015. aastal kohustuslikuks,“ märkis Sulg. „Kuid inimeste südamed on olnud avatud ka teistele varjupaiga loomadele – uue kodu sai koguni 423 looma.“

Kõige enam võeti varjupaigast kasse – uue pere sai 381 nurrumootorit. Peale selle adopteeriti 36 koera, kõik kolm aafrika kääbussiili ning ka küülik, deegu ja papagoi. Koostöö raames liikus teistesse organisatsioonidesse kodu ootama 43 kassi ja üks koer.

Kui keegi tunneb soovi pakkuda omalt poolt peremeheta loomale kodu, saab oma lemmiku leida siit: loomad varjupaigas. Tänase päeva seisuga on sõpra ootamas 304 kassi ja 53 koera.

Tallinna linna partneriks Paljassaare loomade varjupaiga tegevuse korraldamisel on Varjupaikade MTÜ.

Head Uudised GoodNews