1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. AITA PÄÄSTA ELUSID I Verekeskus ootab neljapäeviti doonoreid ka Rävala 8 ärihoones
AITA PÄÄSTA ELUSID I Verekeskus ootab neljapäeviti doonoreid ka Rävala 8 ärihoones

AITA PÄÄSTA ELUSID I Verekeskus ootab neljapäeviti doonoreid ka Rävala 8 ärihoones

Alates 7. jaanuarist alustab Regionaalhaigla verekeskus iganädalaste väljasõitudega kesklinna, Rävala 8 aadressil asuvasse ärihoonesse. Rävala 8 ärihoones hakkavad doonoripäevad toimuma neljapäeviti kell 12-18.

Verekeskuse juhataja Ave Lellepi sõnul on koroonaaeg olnud äärmiselt suur väljakutse kõikidele verekeskusele, sest doonorite arv on vähenenud, samal ajal kui patsientide arv, kes vereülekannet vajavad, on endiselt sama. „Olukorra on teinud keerulisemaks ka see, et paljude ettevõtete töötajad on suunatud kaugtööle – seetõttu on ära jäänud mitmed doonoripäevad, mis olid planeeritud toimuma just erinevate asutuste juures. Alternatiivse lahendusena leidsime doonoripäevadeks sobiva pinna kesklinnas, Rävala 8 aadressil asuvas ärihoones, kuhu hakkame regulaarseid väljasõite korraldame kord nädalas – neljapäeviti,“ ütles Lellep, lisades: „Esialgu on meil ärihoonega doonoripäevade läbiviimiseks sõlmitud leping pooleks aastaks.“

Sissepääs Rävala 8 asuvasse vereloovutussaali asub ärihoone tänavakorrusel. Lisaks Rävala ärihoonele ootavad neljapäeviti doonoreid ka aadressil Ädala tn 2 asuv verekeskus ja Valukoja 7 asuv Ülemiste Doonorikeskus.

Verekeskus ootab vereloovutusele ainult terveid ja haigussümptomiteta doonoreid vanuses 18-60 eluaastat, kelle kehakaal on vähemalt 50 kilogrammi.

Enne vereloovutusele tulekut palutakse verekeskuse kodulehe kaudu broneerida omale sobiv aeg: www.verekeskus.ee.

Head Uudised GoodNews