1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Noored asusid Mustamäed helgemaks võõpama
Noored asusid Mustamäed helgemaks võõpama

Noored asusid Mustamäed helgemaks võõpama

Mustamäe noored tegid täna algust uue ettevõtmisega ja värvisid üle E. Vilde 71a hoone täissoditud seina.

Foto: Ülo Veldre

„Grafiti kui kunstiliigi juured ulatuvad antiikkultuuri ja vanimate koopamaalinguteni. Paraku peame linnaruumis rääkima grafitist rohkem kui vandalismist, mitte kui kunstist – nii ka Mustamäel,“ ütles linnaosa vanem Lauri Laats. Ta jätkas „Kännu Kuke hoone on selles mõttes hea näide. Selle ühele küljele on maalitud kassiga grafiti ja seda seina pole aastaid täis kritseldatud. Sama hoone teisi seinu peame aga pidevalt üle värvima, et kinni katta kümneid kui mitte sadu vandalismiakte. Mul on hea meel ja tunnustan siiralt noori mustamäelasi, kes sõna otseses mõttes enda elukeskkonda helgemaks võõpavad.“

Foto: Ülo Veldre

Tegemist on Mustamäe Noorte nõukogu ja Mustamäe Linnaosa Valitsuse ühise projektiga grafiti eemaldamiseks garaažide ja erinevate madalamate hoonete seintelt.
Noored panustavad aja ja vabatahtliku tööga, linnaosa valitsus aitab vahenditega (sobivad värvid, töökindad, kaitsemaskid ja -prillid, pintslid, harjad ja rullikud/rullikute pikendused.
Seni valmis vaadatud pinnad loodetakse puhastada maikuu jooksul. Ühtlasi kutsuti mustamäelasi teatama eemaldamist vajavast grafitist. Kogutud info põhjal tehakse otsus projekti jätkamise kohta. Kindlasti ei jõuta maikuu jooksul kõiki rikutud seinu üle värvida, aga iga silmailu mitteriivav hoone parandab linnaosa üldpilti.

Foto: Ülo Veldre

„Siit paar kvartalit eemal asuv 32. Keskkool peab sel aastal juubelit. Teiste sündmuste kõrval on neil plaanis katta grafitiga üks koolimaja muidu tühjavõitu sein. See aitab teistpidi kallutada tasakaalu grafiti kui kunstiliigi kasuks,“ tõi linnosa vanem positiivse näite grafitist.

Head Uudised GoodNews