1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Õdede ja hooldustöötajate tänamiseks loodud kampaania kogus nädalaga üle 270 000 euro annetusi!
Õdede ja hooldustöötajate tänamiseks loodud kampaania kogus nädalaga üle 270 000 euro annetusi!

Õdede ja hooldustöötajate tänamiseks loodud kampaania kogus nädalaga üle 270 000 euro annetusi!

Ligi 250 eraisikut ja ettevõtet algatasid tervishoiusüsteemis töötavate õdede ja hooldustöötajate toetuseks paikampaania, kuhu esimesel nädalal panustasid annetajad üle 270 000 euro.

Heategevuslik algatus valis koostööpartneriks Eesti Õdede Liidu, mis on selle valdkonna suurim kutseühing. „Meil on koostöö alguse üle väga hea meel, sest iseseisvalt nende inimesteni jõudmine käiks meile üle jõu. Ent organiseerunud kutseühingu jaoks on oma liikmete ja laiemalt kogu sektori eest seismine igapäevane professionaalne töö,“ ütles kampaania üks eestvedaja Katri Link.

Eesti Õdede Liidu asepresident Gerli Liivet on tänulik kõigile kodanikele ja ettevõtetele, kes kampaaniasse panustavad nii vabatahtlikena kui ka rahaliste annetustega. „Aitäh, et märkate õdesid ja hooldustöötajaid! Loodame, et kampaania jõuab võimalikult suure hulga õdede ja hooldustöötajateni. Riigilt ja tööandjatelt ootame siiski selgeid sõnumeid ja konkreetseid lahendusi, et tervishoiusüsteemis pingeid leevendada ja patsiendi kõrval tegutsejaid päriselt väärtustada,“ ütles Liivet.

„Paikaardi“ rahaline väärtus sõltub annetuste kogulaekumisest

„Täna planeerime, et ühe „paikaardi“ rahaliseks väärtuseks saab olema 50-100 eurot. Lõplik number, mis kaardile kirjutatakse, sõltub sellest, millises mahus meil annetusi õnnestub koguda. Loodame, et saame annetuste abil pai teha võimalikult paljudele õdedele ja hooldustöötajatele,“ ütles Link.

Oluline algatuse juures on ka see, et lisaks õdede ja hooldustöötajate tunnustamisele aitab see täiendavalt kriisis kõige valusama löögi saanud sektoreid Eestis – turismi ja kultuuri. Laekunud annetused konverteeritakse vautšertüüpi „paikaartideks“, need kingitakse õdedele ja hooldustöötajatele ning alates 1. juunist saab nendega tarbida teenuseid Eesti siseturismis, meelelahutuses ja kultuuris.

Eestis on ligi 17 000 õde ja hooldustöötajat, kelleni kampaania algatajad loodavad jõuda. Annetused kogutakse algatuse partneri Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfondi juurde eraldi loodud kontole EE824204278618211200, märksõnaga „pai“.

Kõigi annetajate nimed ja annetuste jooksev kogusumma avalikustatakse kord päevas Eesti Õdede Liidu kodulehel, Kuressaare Haigla Toetusfondi lehel ja mõlema institutsiooni sotsiaalmeediakanalites. Annetusi saab teha 1. juunini. Kaartide jagamine toimub mais ja juunis. Nende kasutamisperiood on 1. juunist 31. detsembrini 2021. aastal.

Algatus loob kontaktivõrgustikku siseturismi-, meelelahutus- ja kultuurisektoriga

Järgmise sammuna ootavad algatajad mai algusest, kui piirangute lõppemise ja teenuste taastumise osas loodetavasti suurem selgus, informatsiooni ettevõtetelt, kes soovivad õdedele ja hooldustöötajatele soodustusi või teenuseid pakkuda ja sel viisil ettevõtmises osaleda. Osalemiseks tuleks pakutava soodustuse või teenuse info lisada ettevõtte kodulehele ja teavitada sellest aadressil teemepai@gmail.com. Vastu saab ettevõte õiguse kasutada algatuse logo.

„Paikaardiga” kasutatavate teenuste osas võib samuti julgelt kirjutada samale aadressile. Ka kaardiga kasutatavate teenuste kokkulepped sõlmitakse maikuu jooksul. Oma teenuste pakkumist on tänaseks juba kaalumas ja ette valmistamas mitmed Eesti turismiettevõtted, meelelahutusasutused ja kultuuriasutused, kuid nende kokkulepeteni on kavas jõuda pärast seda, kui annetuste suurusjärk on selge.

Head Uudised GoodNews