1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Olümpia hotelli kohvik kogus sügava puudega Veronika toetuseks üle 1400 euro
Olümpia hotelli kohvik kogus sügava puudega Veronika toetuseks üle 1400 euro

Olümpia hotelli kohvik kogus sügava puudega Veronika toetuseks üle 1400 euro

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves ning Olümpia hotelli esindajad Lauri Rool ja Anu Kaar annetuse üleandmisel

Eile andsid Hotell Olümpia ning kohvik Cafè Boulevard SA TÜK Lastefondile üle heategevuskampaaniaga kogutud 1428-eurose annetussumma, millega toetatakse sügava puudega 12-aastasele Veronikale ravitoidu soetamist.

6. aprillist kuni 31. maini aset leidnud kampaania käigus annestas Radisson Blu Hotel Olümpia kohvik Cafè Boulevard iga ostetud kohvijoogi ja šokolaadipärja pealt 10 senti Lastefondile Veronika toetuseks.
Tegemist oli järjekorras juba neljanda hotell Olümpia ja kohvik Cafè Boulevardi heategevuskampaaniaga Lastefondi toetuseks: 2013. aastal koguti annetusi haruldase nahahaigusega Cassandrale ning 2016. aastal Angelmani sündroomiga Markusele ja hambumushäirega Sten Oliverile.

Hotell Olümpia konverentsitellimuste juht Anu Kaar tunneb suurt heameelt, et hotell ja kohvik said taas olla abiks ja eeskujuks märkamaks endast abitumaid meie ümber. “On rõõm heade kolleegide ja toetava juhtkonnaga olla abiks nende kampaaniate elluviimisel,” sõnab ta.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar on väga tänulik, et Olümpia hotell ja kohvik Cafè Boulevard on valinud oma pikaajaliseks heategevuspartneriks just Lastefondi. “Samuti on rõõm, et meie tänavuaastane suurkampaania “Üleannetus” on suutnud teadvustada ravitoitu vajavate laste muret ning hoolimata sellest, et aktiivne kampaania on läbi, leidub jätkuvalt häid inimesi ja ettevõtteid, kes soovivad anda oma panust just ravitoitu vajavate laste toetuseks,” lisab ta.

Tallinna tüdruk Veronika põeb geneetilist närvisüsteemi degeneratiivhaigust, millega kaasnevad kaasasündinud hulgiväärarendid, ulatuslik arengupeetus, raske epilepsia ja spontaansed luumurrud. Tüdruk on liikumisvõimetu, vajab ööpäevaringset hooldust ning ei suuda ise süüa ega oma keha hoida.

Laps on pikaajaliste toitmisraskuste tõttu tugevalt alakaaluline ning vajab seetõttu spetsiaalset kõrgekalorilist ravitoidusegu. Tema emal, kelle kolmest lapsest kaks on puudega, ei ole seda aga senini olnud võimalik lapsele osta. Seetõttu pöörduti raviarsti soovitusel Lastefondi poole, kes otsustas peret ravitoidu soetamisel toetada.
Ravitoit on spetsiaalne toidusegu, mis sisaldab väikese koguse kohta konsentreeritud hulgal toitaineid ning on paljude haigete laste jaoks ainus viis, kuidas nad normaalseks eluks ja kasvamiseks hädavajalikud toitained kätte või üleüldse süüa saavad. Nii on neil rohkem jõudu oma haigusega toimetulekuks – nad saavutavad normaalse kehakaalu, arenevad füüsiliselt ning on parema immuunsusega ja seega tervemad.

Head Uudised GoodNews