1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Õpilasfirmade jõululaat toob Tartusse kokku poolsada firmat üle Eesti
Õpilasfirmade jõululaat toob Tartusse kokku poolsada firmat üle Eesti

Õpilasfirmade jõululaat toob Tartusse kokku poolsada firmat üle Eesti

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

14. detsembril kell 11–14 toimub Tartu Kaubamajas Tartu Ärinõuandla korraldatav õpilasfirmade jõululaat “Heategevus on hea tegevus!”. Jõululaadal tutvustavad ja müüvad oma tooteid viiskümmend õpilasfirmat üle Eesti.

Kaheksandat korda toimuv Tartu laat toob tänavu kokku rekordarvu õpilasfirmasid. Laada külastajad leiavad vahvaid noorte poolt valmistatud jõulukingitusi – ehteid, käsitöötooteid, waldorfmänguasju, valgusteid, istme- ja jõulukaunistusi. Kingipakkidesse saab osta ka disainitud sukkpükse, riideid ja lillepotte, erinevaid lauamänge ning palju muid põnevaid tooteid. Heategevuslikul jõululaadal saab annetustega toetada Tartu Perekodu Käopesa loovustunde.

Jõululaadal on kohal ka toimekas žürii, kes annab välja mitmesuguseid vahvaid auhindu. Žürii, kuhu kuuluvad Tartu LV noorsooteenistuse, Junior Achievementi, Tartu Kaubamaja ja Tartu Ärinõuandla esindajad, valib laadal ka parimad õpilasfirmad, keda tunnustatakse eriti hea toote, müügistrateegia ja lauakujunduse eest.

“Noortel on palju vahvaid ideid. Näiteks valmistab üks õpilasfirma rahvusliku kirivööga meeste- ja naistepesu. Sellise tootega võiksid nad järgmise aasta üldlaulu- ja tantsupeol välja tulla. Oluline, et noored julgeksid realiseerida ja turundada oma ideid ning teha koostööd. Õpilasfirmade laadad on suurepärased kohad, kus saada esimesed laadakogemused,” sõnas Tartu Ärinõuandla noorte ettevõtlikkuse projektijuht Janeli Virnas.

Õpilasfirmade jõululaata korraldab SA Tartu Ärinõuandla ja toetavad Tartu linn, Tartu Kaubamaja ja Junior Achievement Eesti

Head Uudised GoodNews