1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALUN AITAME EEVAT! Nelja lapse ema võitleb oma elu eest!
PALUN AITAME EEVAT! Nelja lapse ema võitleb oma elu eest!

PALUN AITAME EEVAT! Nelja lapse ema võitleb oma elu eest!

Eeval diagnoositi hiljuti halvaloomuline ajukasvaja, millega võitlemisel jääb pere enda rahalistest võimalustest väheks. Seetõttu vajab ta meie kõigi abi, et tal oleks võimalus terveneda ja oma nelja lapse kasvamise juures olla.

Siin on Eeva lugu…

Eeva on armas 45-aastane naine, abikaasa, 4 lapse ema. Ta on enda elu pühendanud oma vahvale perele – tütrele, kolmele pojale ja abikaasa Erkile. Eeva ja Erki on alati suurt tänulikkust tundnud, et elu on nende vastu lahke olnud ning neil on pere, nagu nad 16 aastat tagasi abielludes unistasid. Nende noorim järeltulija on praegu 7-aastane, vanim 15, nende vahel veel 10- ja 12-aastased. Kõik tundus laabuvat, kuniks käesoleva aasta juunis see tasakaal pea peale keerati.

Eevat tabas ootamatult ajutine mälukaotus ja segadusehoog. Haiglas uuringutel avastati ajus väike kasvaja, mida arstid esialgu lihtsalt jälgida soovisid. Paraku vaid kuu aja vältel kujunesid tohutud peavalud ning selgus, et kasvaja oli ülikiirelt kasvanud ja arstid otsustasid teha erakorralise operatsiooni. Eemaldati küll suurem osa kasvajast, kuid selgus ka ehmatav diagnoos – tegemist oli halvaloomulise ajukasvaja glioblastoomiga. See on üks kõige karmimaid vähivorme üldse, mis paistab silma oma agressiivsusega. Glioblastoomi vastu on jõuetu ka tavapärane keemia- ja kiiritusravi ning ainuke abi, mida arstid pakuvad, on mõned korrad veel opereerida.

Eeva ja Erki on otsustanud selles ülikeerulises olukorras mitte alla anda ja Eeva elu eest võidelda. Erki on uurinud meeletus koguses meditsiinikirjandust, otsinud välja uuringute tulemusi, leidnud ja lugenud sama diagnoosi saanud inimeste lugusid, konsulteerinud erinevate arstidega. Ta leidis, et USA-s, kus kasutatakse vähiraviks meditsiinilist kanepit, on see ravimeetod toonud häid tulemusi, aidates mitmetel glioblastoomi patsientidel vähki võita. Nimetatud ravi ei ole aga võimalik Eestis ega mujal Euroopas, vaid selleks võtsid Eeva ja Erki oktoobris 2019 ette sõidu USA-sse. Seal on üks väheseid võimalusi legaalselt meditsiinilist kanepit hankida. Plaanis oli sinna jääda kolmeks kuuks, et läbi teha korralik ravikuur.

Paraku oli reisi alguseks operatsioonist möödunud juba 2,5 kuud ning selle aja jooksul oli kasvaja tagasi tulnud. Pärast lühikest raviperioodi ja konsultatsioone asjatundjatega Ameerikas otsustati naasta kodumaale uuringuteks ja edasise raviplaani koostamiseks koostöös siinsete arstidega.

Ameerikas oleku ajal jätkas Erki meditsiinikirjanduse läbitöötamist ja temani jõudis info fenomenaalselt glioblastoomist tervenenud professorist, kes tänaseks juba 23 a tagasi terveks sai. Hiljem on tervenenud veel mitmed sama strateegiat kasutanud inimesed. Nende jaoks oli lahendus nö ravimikokteili kasutamine ehk kompleksravis, kus kasutusel on korraga mitmed erinevad ravimid, millel esmapilgul ei tundugi olevat otsest seost vähiraviga. Selgub aga, et need toimivadki just koosmõjus, igaüks andes oma väikese osa kasvaja alistamiseks. See ei ole vähi puhul veel tunnustatud ravimeetod kuna ei osata mõista kuidas see üksikasjalikult toimib, mistõttu Haigekassa sellise ravi kulusid ei kata. Kahjuks ei ole perel võimalik juba seniste suurte kulutuste järel oma vahenditest katta kogu vajalikku pooleaastast või pikematki ravikuuri ning sellega kaasnevaid muid vältimatuid kulutusi ning nad paluvad abi.

Eeva suurim soov on elada ja oma laste jaoks nende kasvamise ajal olemas olla. Ta on imeline inimene, suure südamega, hooliv ema ja armastav abikaasa. Kõik, kes on Eevaga kunagi kokku puutunud, teavad kui siiralt hea ja abivalmis inimesega on tegemist. Ta on alati täis armastust ja hoolivust.

Eeva ja ta pere vajavad praegu abi. Ka väikene annetussumma on abiks, mis aitab katta Eeva ravikulusid ja võita seda julma haigust. Anname koos Eevale võimaluse saada terveks ja näha oma lapsi suureks kasvamas.

Eeva ja kogu tema pere on üliväga tänulikud iga toetuse eest!

Annetada saab kas:

Vajaminev summa on ligikaudu 100 000 €. Ravi lõppemise järgselt kasutatakse võimalikku allesjäävat raha sarnase haigusega inimeste abistamiseks.

Head Uudised GoodNews