1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALUN AITAME LAPSI I Üleskutse: saadame nutiseadmed koduõppeks ringlusesse!
PALUN AITAME LAPSI I Üleskutse: saadame nutiseadmed koduõppeks ringlusesse!

PALUN AITAME LAPSI I Üleskutse: saadame nutiseadmed koduõppeks ringlusesse!

Facebookis sündinud algatus “Igale koolilapsele arvuti!” aitab kokku viia nutiseadmeid õppetööks vajavad lapsed nendega, kel arvuti seisab kasutult tööl või kodus.

„Kahe lapse emana tean, et koduõpe ei ole kerge lapsele ega lapsevanemale. Tuleb ümber harjuda uue olukorraga. Olukorraga harjumine oleneb perekonnast, kuid sellele lisaks pole paljudel peredel vahendeid, et edukat teostada koduõpet. Samas paljud ettevõtted ja asutused kannavad maha töökorras arvuteid. Sellest tulevnevalt tegin  üleskutse – riigiasutused, ettevõtted – paljudel on üle arvuteid ja seisavad vanad arvutid ning kannate lõpuks need maha. Palun loovutage need arvutid abivajajatele,“  rääkis idee üks algatajatest Kätlin Rohilaid-Aljaste.

“Praeguse eriolukorra tõttu plaanitud e-õppeks on lastel vaja arvutit või vähemalt tahvelarvutit. Kõigil ei ole sellist võimalust ja nii mõneski kodus tuleb arvutit jagada kaugtööd tegeva vanemaga. Samal ajal on paljudes ettevõtetes ja kodudes vanu seadmeid, mida enam ei kasutata ning mille saaks ringlusesse anda,” lisas idee üks algatajatest Sven Jablonski.

“Mitmed haridusvaldkonna startupid andsid teada, et on teinud oma lahendused tasuta kättesaadavaks. Kahjuks ei ole veel igal lapsel nutiseadet, millega neid ägedaid e-tööriistu kasutada. Seepärast kutsume kõiki panustada soovijaid andma end üles läbi Facebooki grupi või kodulehe,” ütles projekti “Igale koolilapsele arvuti!” koordinaator Maria Rahamägi.

Algatus “Igale koolilapsele arvuti!” viib abivajajad kokku inimeste ja organisatsioonidega, kellel on nutiseadmeid kas laenata või ära anda. 

Eraisikud saavad lapsevanematega otsekontakti Facebooki grupis, ettevõtteid saavad valida, kas pakkuda läbi FB grupi arvuteis või  võtavad ühendust projekti koordinaatoritega. Koolid ja kohalike omavalitsuste töötajad on omakorda võtmeisikuteks, kes viivad abivajajad kokku seadmete pakkujatega. Nii tagatakse, et seadmed jõuavad nendeni, kes neid kõige enam vajavad.

“Suure südamega inimesed paluvad arvuteid, et koduõppel olevad lapsed saaks maailma avastamist jätkata. Digiriik ei tohi jätta kedagi ilma õpivõimaluseta!” kutsus Innove juhatuse esimees Birgit Lao üles algatusega liituma.

Liitu algatusega Facebookis: “Igale koolilapsele arvuti!”

Head Uudised GoodNews