1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Telia toetab perearste kriisiperioodil kiirema interneti ja IT-alase nõuga
HEA TEGU I Telia toetab perearste kriisiperioodil kiirema interneti ja IT-alase nõuga

HEA TEGU I Telia toetab perearste kriisiperioodil kiirema interneti ja IT-alase nõuga

Seoses perearstide igapäevatööks vajalike infosüsteemide koormuse suurenemisega võimaldab Telia kõikidele Telia internetiühendust kasutatavatele perearstikeskustele ilma lisakuludeta suuremad internetikiirused ja tasuta IT-alase nõustamise kogu koroonaviiruse kriisiperioodi vältel.

Eesti töötab täna ligi 800 perearsti, kes kasutavad oma igapäevatöös pidevalt erinevaid digilahendusi ja -keskkondi (nt digilugu, digiretsept). Telia ärikliendi üksuse juhi kt Kristjan Kuke sõnul kasutab üle poole perearstikeskustest Telia poolt pakutavat internetiühendust.

„Meil on väga hea meel, et saame olla perearstidele raskel ajal toeks. Toetamaks sujuvamat perearstide ja -õdede tööd koroonaviiruse kriisi ajal, tagame perearstikeskusele nende tänastele reaalsetele vajadustele vastavad suuremad internetikiirused. Lisaks on Telia IT-toe spetsialistid valmis nõustama perearstikeskusi ka erinevate IT-alaste probleemide lahendamisel,“ sõnas Kukk.

„Suuremad internetikiirused tagavad parema töökindluse, mis on kriisiolukorras eriti tähtis ning perearstikeskused saavad sujuvamalt patsiente teenindada ja näiteks kiiremini digiretsepte välja kirjutada. Osad perearstid, pereõed ja meie abilised on alustanud töötamist distantsilt, mistõttu oleme Telia IT spetsialistidele eriti tänulikud nende abi eest kaugtöökohtade seadistamisel,“ ütles Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige dr. Eero Merilind.

Head Uudised GoodNews