1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALUN TULE APPI I Eesti Punane Rist kutsub inimesi kohalikes kogukondades vabatahtlikena appi tulema
PALUN TULE APPI I Eesti Punane Rist kutsub inimesi kohalikes kogukondades vabatahtlikena appi tulema

PALUN TULE APPI I Eesti Punane Rist kutsub inimesi kohalikes kogukondades vabatahtlikena appi tulema

Koroonaviirus on tekitanud olukorra, kus paljud inimesed vajavad tavapärasest enam tähelepanu ja abi. Eesti Punane Rist kutsub koroonaviiruse leviku põhjustatud eriolukorras kõiki Eesti inimesi tulema oma piirkonnas vabatahtlikuna appi.

„Kogukonnapõhise vabatahtlike võrgustikuna saame tulla appi just seal, kus abi kõige rohkem vaja on,“ selgitas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. „Kohalikud inimesed tunnevad oma piirkonna olusid kõige paremini ja oskavad hästi hinnata, millist tuge nende kogukonnas vajatakse.“

Eesti Punane Rist teeb koostööd kohalike omavalitsuste ja organisatsioonidega üle Eesti, et igas piirkonnas pakkuda paindlikult abi just kohalikest vajadustest lähtuvalt. Igas piirkonnas on vabatahtlike tegevused eriilmelised – mõnes kohas vajatakse abi toidupakkide kokku panemisel ja abivajajateni toimetamisel, mõnes kohas aitame koju isolatsiooni jäänud inimesteni toimetada vajalikke ravimeid, mõnes kohas on oluline jagada elanikele infot või aidata lahendada mõni keerukam logistiline probleem. Ülesanded võivad vastavalt piirkonna vajadustele varieeruda, aga kõik tegevused on kindlasti vabatahtlikele jõukohased.

Kõigil, kes on valmis vabatahtlikuna appi tulema, palume ühendust võtta Eesti Punase Ristiga meiliaadressil info@redcross.ee. Ühendust võttes andke kindlasti teada, millises Eesti piirkonnas on teil võimalik vabatahtlikuna abi pakkuda.

Vabatahtlikeks ootab organisatsioon eelkõige terveid inimesi. Kui inimene kuulub riskirühma või on nõrgema immuunsusega, siis temal on targem koju jääda ja iseennast mitte ohtu panna. Samuti, kui inimesel esinevad mingisugused haigussümptomid, siis tuleb järgida Terviseameti antud soovitusi ja püsida isolatsioonis.

Kõigile vabatahtlikele antakse suunised, kuidas abi pakkudes iseennast haiguse eest kaitsta.

„Täname südamest kõiki inimesi, kes tekkinud keerulises olukorras kohalikele kogukondadele appi tulevad,“ sõnas Arvi Perv. „Igasugune abi ja hoolimine on praeguses olukorras väga oluline. Koos saame selle olukorraga hakkama!“

Eesti Punane Rist on alustanud ka annetuste kogumist. Annetusega toetad Punase Risti tegevusi kohalike kogukondade toetamisel. Annetusi saab teha Eesti Punase Rist kogumiskontodele:

Swedbank: EE742200001180001436
SEB: EE501010220039608010
LHV: EE607700771001235446

Selgitusse märkida „Annetus“

Head Uudised GoodNews