1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pärnus avatakse Varjupaikade MTÜ poolt heategevuslik pood
Pärnus avatakse Varjupaikade MTÜ poolt heategevuslik pood

Pärnus avatakse Varjupaikade MTÜ poolt heategevuslik pood

pound-puppies-1145747-mÜle Eesti viite kodutute loomade varjupaika koondav Varjupaikade MTÜ kavatseb tänavu novembris avada Pärnus heategevusliku poe.

Varjupaikade MTÜ turundusjuhi Mari Hagi sõnul on avatava poe näol tegemist taaskasutuspoega. Kus täpsemalt ja millistel tingimustel mittetulundusühing poe avada saab, ei ole praeguseks veel selge.

“Kindlasti ei tule sellest poest niiöelda keskmist kaltsukat, vaid pigem hubane ja stiilne vintage stiilis koht,” rääkis Hagi. Lisaks taaskasutatavale kaubale hakatakse poes müüma Varjupaikade MTÜ logotooted, mida praegu on võimalik osta ka e-poest. Samuti tuleb müüki käsitöö.

Hagi sõnul saab esimene poodidest olema Pärnus mitmel erineval põhjusel. “Esiteks Pärnus on taaskasutus moes, teiseks on meil selles linnas piisavalt tublisid vabatahtlikke, kelle abil süsteem toimima hakkab, ning vähetähtis ei ole ka see, et Pärnu linnavalitsus on meie tegevusse vägagi toetavalt suhtunud,” rääkis Hagi. “Pärnu kunstnikud Piret Pusa Bergman ja Rait Pärg on lubanud meid aidata nii sise-kui väliskujundusega. Stiilne ja esteetiliselt nauditav tulemus on võimalik saavutada ka õhinapõhiselt, mitte üksnes suurt rahasummat investeerides.”

Hagi sõnul on toredaid toetajaid veel teisigi, kes on lubanud õla alla panna. “Asjadega toetab meid ka soomlaste organisatsioon Rekku Rescue, kes samuti meie hea koostööpartner. Poest tulevat sissetulekut vajame aga varjupaigaloomade eest hoolitsemisel, põhiliselt veterinaarkulude katteks. Riik toetab meid looma pidamisel 14 päeva, edasine on meie endi probleem,” nentis Hagi, kelle sõnul on sellise aja jooksul tänavaloomale praktiliselt võimatu uut kodu leida.

“Samuti on loomade ravimid inimeste omadega võrreldes kallimad, kuna puudub haigekassapoolne toetus. “Iga tänavalt tulnud loom vajab aga elementaarseid asju, nagu parasiiditõrje, vaktsiin, tihtipeale ka antibiootilisi ravimeid. “Toon drastilise näite – meie kõige pikema varjupaiga staažiga koer Sämmi viibis meil 2794 päeva, millest 14 päeva eest tasus omavalitsus.”

Hagi sõnul toimub 18. novembril Pärnu linnavalitsuse istung, millel otsustatakse, kas ja mis tingimustel Varjupaikade MTÜ soovitud ruumid saab.

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta alguses. Varjupaikade MTÜ-sse on koondunud viis kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Pärnus, Viljandis, Virumaal, Võrus ja Valgas.

Head Uudised GoodNews