1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Põnev pakkumine! Tallinna Linnamuuseum otsib vabatahtlikke
Põnev pakkumine! Tallinna Linnamuuseum otsib vabatahtlikke

Põnev pakkumine! Tallinna Linnamuuseum otsib vabatahtlikke

Tallinna Linnamuuseumis alustas vabatahtlike programm, mis pakub huvilistele võimalust kogeda muuseumi argielu ja toetada ka selle pidulikumat poolt. Vajadus kaasata vabatahtlikke teravnes muuseumis koos Tallinna tasuta muuseumipühapäevadega, mis toovad iga kuu esimesel pühapäeval Tallinna Linnamuuseumi filiaalidesse tuhandeid külastajaid. Tallinna Linnamuuseumi vabatahtlikud saavad panustada muuseumi arengusse, korraldades koos muuseumiga mitmesuguseid sündmusi ja näitusi.

Hea võimalus tutvustada linlastele ja külalistele ajalugu

Tallinna Linnamuuseumi direktor Heli Nurger räägib, et muuseumipühapäevad on hea võimalus tutvustada linlastele ja Tallinna külalistele meie väärikat ajalugu ja kaasaegset kultuuri.
„See on tänuväärt algatus, sest paljud külastajad on jõudnud selle kaudu esmakordselt meie muuseumidesse ja on avastanud enda jaoks uue vaba aja veetmise võimaluse. Soovime pakkuda igale külalisele kvaliteetset muuseumikogemust ja seetõttu on vabatahtlike abi meie jaoks väga oluline. Ühtekuuluv meeskond, mis koosneb töötajatest ja vabatahtlikest, on loodava vabatahtlike programmi eesmärk,” lisab ta.

Tallinna Linnamuuseum – linnakultuuri süda

Tallinna Linnamuuseum koosneb seitsmest selgelt eristuva looga filiaalist, mis teevad omavahel tihedat ja loovat koostööd. Need on Tallinna linnaelumuuseum, Fotomuuseum kunagises raevanglas ning Jaani seegi galeriis, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, Lastemuuseum Miiamilla, Tallinna vene muuseum, Peeter I maja ja Kalamaja muuseum. Muuseumi eesmärk on teha kuuldavaks ja nähtavaks siin aegade jooksul elanud linnakodanike lood ja rääkida muutuvast linnakultuurist, pakkuda elamust igas vanuses külastajale. Muuseum on kohtumispaik, kus minevikuga tutvumine aitab mõtestada olevikku ja unistada tulevikust.

Võimalus olla osa Tallinna kultuuriloost

Vabatahtlikuks olemine annab võimaluse panustada ühistesse eesmärkidesse, veeta sisukalt ja kasulikult aega, kogeda uut ja ennast arendada. Saab kuuluda ägedasse meeskonda ja seda ka ise kujundada. Tegevused toimuvad mõnusas seltskonnas Tallinna Linnamuuseumi ajaloolistes hoonetes.
Vabatahtlike programmi kaudu saab tundma õppida muuseumide ajalugu ja näitusi, tutvuda töötajatega ja olla osa meeskonnast. Omandatud teadmisi saab jagada ka muuseumi külastajatega, andes oma panuse muuseumi arengusse, sündmuste ja näituste korraldamisesse. Lisaks vabatahtlike programmi pakutavatele väärtustele tunnustab Tallinna Linnamuuseum oma vabatahtlikke, võimaldades neile soodustusi ning eripakkumisi muuseumis ja partnerite juures.

„Vabatahtlikega liitumine on võimalus kuuluda ägedasse tiimi, kellega jagada meie väärtusi ja saavutada ühiseid eesmärke. Me ootame inimesi, kes on avatud, soovivad olla kaasatud ja on valmis juurde õppima. Me pakume vastu südamlikku tänu, toetust, juhendamist, ühisüritusi ja võimaluste piires ka soodustusi,“ selgitab Tallinna Linnamuuseumi arendusspetsialist Katrin Lagerest.

Vabatahtlikuks sobib inimene:

  • keda kõnetab võimalus olla osa meie kultuuriloost ja selle arendamisest,
  • kes soovib olla osa meeskonnast,
  • kes tahab areneda ning kujundada enda keskkonda.

Lisaks eriüritustel kaasa löömisele on soovijatel võimalik anda enda panus muuseumi suvelaagrite, ekskursioonide, näituste ülesehituse, digitaliseerimise, õppeaia projektide jm korraldamisse ja arengusse.

  • Eestikeelse registreerumisvormi leiab siit.
  • Venekeelne registreerumisvormi leiab siit.
Head Uudised GoodNews