1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Poola võitleb 4-aastase poisi elu eest
Poola võitleb 4-aastase poisi elu eest

Poola võitleb 4-aastase poisi elu eest

4-aastane imearmas poiss Wiktor, kellel on varasemalt diagnoositud autism ja epilepsia, seisab nüüd silmitsi veel raskema diagnoosiga, mis on üliharuldane ja kiiresti progresseeruv laste ajukahjustus CLN2 ehk Batteni haigus.

CLN2 kahjustab eriti aju- ja silma võrkkesta, mis toob kaasa kognitiivsete, motoorsete ja visuaalsete funktsioonide kadumise. Seisund areneb kiiresti dementsuseks, samuti toob see kaasa kõndimis- ja jutuvõimekaotuse, nägemiskaotuse ja neelamisraskused.

„See haigus võib võtta elu väga kiiresti. Vajatakse hädasti abi, et väiksel Wiktoril oleks ees veel palju-palju sünnipäevi koos ema, isa ja suure vennaga. See väike võitleja on kannatanud liigagi palju, ja ta on alles 4-aastane,” ütleb Maarja Treier, kes kogub Wiktori heaks raha Facebookis.

Mõni aeg tagasi oli Wiktoril operatsioon, kus tema pähe paigaldati vedelikumahuti. Tänasest hakkab ta saama selle kaudu ensüümiravi iga kahe nädala tagant. Samuti vajab Wiktor taastusravi ja spetsiaalset varustust.

Wiktori lugu on kajastatud Poola televisioonis, raadios ja kohalikus ajalehes. Tema aitamisel on kaasa löönud Poola muusikud. Pere on jõudnud Saksamaale ja Saksamaa katab osa ravile kuluvast summast.

„Arusaadav, et kõigil on praegu raske, aga selle väikse poisi situatsioon on kuidagi eriliselt õudne,” sõnab Maarja Treier. „Endiselt on võimalus Facebookis heategevuslikel oksjonitel Wiktori heaks enda asju ja teenuseid müüa. Kõik on teretulnud sedaviisi aitama. Samuti müüme heategevuslikke Wiktori šokolaade.”

Wiktori isa Kamil Weyer hoiab Facebookis jooksvalt asjade käiguga kursis. Ta kirjutab: „Täname teid, et muret tunnete. Hoiame teid kõigega kursis. Hea tuleb teie juurde tagasi!”

Head Uudised GoodNews