1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Punane Rist avas täna uue heategevusliku kaupluse
Punane Rist avas täna uue heategevusliku kaupluse

Punane Rist avas täna uue heategevusliku kaupluse

Tänasest on aadressil Mustamäe tee 8 avatud heategevuslik taaskasutuskauplus Punane Ristik. Mitmekesine kaubavalik 500-ruutmeetrisel pinnal täidab riidekapi ja sisustab kodu.

Kahelt korruselt leiab naiste-, laste- ja meesteriideid ning jalatseid. Samuti sisustus- ja kodukaupa, kõikvõimalikke köögitarbeid, raamatuid, aksessuaare, mänguasju jms. Hinnad on taskukohased.

Foto: Punane Rist

Eriliseks teeb kaupluse tõsiasi, et müügitulu läheb kogukonna heaks: sellest saavad toetust vähekindlustatud inimesed. Nii on poolteist aastat tagasi tegevust alustanud Punase Risti esimene taaskasutuskauplus aadressil Kadaka tee 54a andnud mitmesugust abi Ukraina põgenikele ja enimhaavatavatele eestimaalastele. Koostööd tehakse ka mitmete teiste (heategevus)organisatsioonidega. Näiteks on koos kirikutega külmade ilmade eel jagatud talveriideid kodututele ja toetatud suurperesid.

Foto: Punane Rist

Mõlemad poed saavad suure osa kaubast Soomest. „Just Soome Punase Risti taaskasutusketi Kontti eeskujul ongi siinsed kauplused loodud. Puhtus, sätitud väljapanekud, korralik kaup – need on märksõnad nii põhjanaabrite juures kui ka siin Eestis,“ sõnas Punase Risti taaskasutuskaupluste juhataja Kristi Kristall. „Selleks, et saaksime edaspidigi toetada neid, kel abi tarvis, on väga oodatud riide- ja esemeannetused ka siit Eestist,“ märkis ta.

  • Punane Ristik nii Mustamäe tee 8 kui ka Kadaka tee 54a on avatud tööpäevadel kell 10-18 ja laupäeviti kell 10-16. Kaupluste tegemisi saab jälgida Facebookis @punaneristik ja Instagramis punaneristiktaaskasutus.
Head Uudised GoodNews