1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Puudega inimesed saavad Tallinnas tasuta hambaravi
Puudega inimesed saavad Tallinnas tasuta hambaravi

Puudega inimesed saavad Tallinnas tasuta hambaravi

Tallinna linnas alustatakse tasuta hambaravi osutamisega sügava füüsilise ja vaimse puudega inimestele, kes ise ei suuda oma suuhügieeni eest hoolt kanda.

Sellised inimesed on näiteks sügava vaimupuudega inimesed, kellel on intellektipuue, dementsus, autistliku spektrumi häire või muud psüühilised kõrvalekalded. Samuti need inimesed, kes on halvatusseisundis, ilma käteta või haigustega, millega kaasnevad käte liigutushäired (nt parkinsolistik sündroom, raskekujuline tantstõbi).

„Tallinna linnas alustatakse teenuse osutamisega Lääne-Tallinna keskhaigla hambaravikliinikus ja Tallinna hambapolikliinikus, kui patsient on pere- või eriarstilt saanud õiguse tasuta hambaraviks ja see info on jõudnud vastavatesse infosüsteemidesse. Patsiendid peavad kindlasti arvestama, et info liikumine võib aega võtta poolteist kuud,“ ütles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölder, kelle sõnul alustatakse esmalt hambaravi teenuse osutamisega vaid ilma üldanesteesiata ehk narkoosita.

„Haigekassa on alustanud teenuse katsetamise aastaga. Loodetavasti saame tulevikus puuetega inimeste tasuta hambaravi linnas veelgi laiendada. Tasub arvestada, et igal kohalikul omavalitsusel kulub aega infosüsteemide ühildamisele, pere- ja hambaarstide koolitamisele ning mõistagi inimeste teavitamisele,“ lisas Mölder.

Teenust saavad osutada vaid need hambaravikabinetid, kellel on laste hambaravi leping.

Head Uudised GoodNews