1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rahvusooper kogus Slovjanski laste klaveri heaks 34 467 eurot
Rahvusooper kogus Slovjanski laste klaveri heaks 34 467 eurot

Rahvusooper kogus Slovjanski laste klaveri heaks 34 467 eurot

Foto: Ülla Veerg
Foto: Ülla Veerg

Rahvusooper Estonia korraldas oktoobris ja novembris heategevusliku kampaania „Estonia Ukraina heaks“, mille tulu läheb uue Estonia kontsertklaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide kooli õpilastele. Heategevusliku kontserdi tuluna, korjanduskastidest ja toetajatelt koguti kokku 34 467 eurot. Kogu projekti maksumus on ligikaudu 35 000 eurot.

„Kui Estonia meeskond kevadel arutas, kuidas meie saaksime Ukrainat aidata, jäi sõelale idee teha midagi laste ja muusika heaks,“ ütles teatrijuht Aivar Mäe. „Me panustame kultuurile ja loodame, et tänu paremale haridusele kasvab Ukrainas üles põlvkond, kes on targem, teeb tulevikus õigeid otsuseid ning suudab protsesse paremini juhtida. Tänan südamest kõiki toetajaid!“

Slovjanski jaoks valmistatud klaveri puhul on tegemist kõige uuemat klassi Estonia kontsertklaveriga 274, kus on rakendatud mitmeid täiendusi: uue disainiga kõlalaud, kõlalaua ribid ja haamrid.

„Esimene kontsertklaver nende muudatustega sai müüdud sel suvel New Yorki ja sai seal väga hea vastukaja,“ ütles klaveri valmistanud Estonia Klaverivabriku nõukogu esimees Indrek Laul. „Materjalidest kasutatakse eriti kõrge kvaliteediga Euroopa materjale ja varustajaid, näiteks Renneri mehhanism ja haamrid, Röslau keeled, firma Strunz kõrgeima kvaliteediga Šveitsi resonantskuusest tehtud kõlalaud. Lisaks Eesti meistrite käsitöö, mis pilli helisema paneb.“

Projekti toetasid Ukraina Rahvusooper, Ukraina Suursaatkond Eestis, EV Kultuuriministeerium, EV Välisministeerium, Eesti Suursaatkond Kiievis, Estonian Air, KH Energia Konsult, VKG, Postimees ja paljud teised ettevõtted ning eraisikud.

Klaver alustab teekonda Slovjanskisse 5. detsembril.

20. jaanuaril toimub Slovjanski muusikakoolis uue klaveri esitluskontsert, mille kannab üle Postimees.

Head Uudised GoodNews