1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rahvusvaheline Jõulubasaar kogus heategevuseks 34 000 eurot
Rahvusvaheline Jõulubasaar kogus heategevuseks 34 000 eurot

Rahvusvaheline Jõulubasaar kogus heategevuseks 34 000 eurot

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi korraldas 24.novembril Radisson BLU Hotellis juba kaheksandat korda heategevusliku Jõulubasaari, mida külastas üle 2000 inimese ja mille kogutulu oli varasemate aastatega võrreldes rekordiline, ligi 34 000 eurot.

Jõulubasaaril osales 25 välisriigi suursaatkonda, kes annetasid oma kodumaale iseloomulike toodete müügitulu Tallinna Rahvusvahelise Naisteklubi (IWCT) heategevustööle. Samuti aitasid üritust mitmed erinevad Eesti ettevõtted, kes panid raha kogumiseks välja ahvatlevaid tooteid ning teenuseid, mida loterii ja oksjoni kaudu sai endale soetada.

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

Tallinna Rahvusvahelise Naisteklubi liikmed toetasid rahaliste annetustega SOS Lasteküla vahendusel ka Riia Maxima õnnetuses vanemaid kaotanud laste toetusfondi.

2013.a Jõulubasaari tulud jagatakse IWCT-le taotluse saatnud Eesti lapsi- ja naisi abistavate MTÜ-de ja SA-te vahel. Toetust saavad organisatsioonid ja projektid kinnitatakse klubi liikmete üldkogu koosolekul, mis toimub 2014 aasta alguses.

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

„Meil on väga hea meel, et Rahvusvaheline Jõulubasaar on saanud nii tähelepanuväärseks heategevusürituseks Tallinnas. Jõulubasaari edu tagavad hea koostöö ja palju vabatahtlikke, ilma kelleta ei oleks selline suur üritus võimalik. Oleme väga tänulikud kõigile organisatsioonidele ja eraisikutele, kes on aidanud meid oma annetustega“, ütleb Arja Lerssi-Lahdenvesi, IWCT president.

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

„Nii südantsoojendav on kogeda, et Jõulubasaar on jätkuvalt edukas ning et sellest rahvusvahelise hõnguga üritusest on saanud paljudele igaaastane pühade-eelne traditsioon – tulla kokku ja teha head!“, rõõmustab Maimu Nõmmik, Jõulubasaari peakorraldaja.

Sügisel 20 aastaseks saanud Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi (IWCT) asutati 1993 aastal. Praegu on selles rahvusvahelises organisatsioonis 85 liiget 25 erinevast riigist. Klubi tegevuse eesmärgiks on lisaks Eesti kultuuri ja ühiskonnaga tutvumisele, korraldada oma liikmetele üritusi ning koguda aastaringselt annetusi heategevuseks.

Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi on tulumaksusoodsustega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirjas – annetused on tulumaksust vabastatud.

Head Uudised GoodNews