1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ROHKEM KUI MILJON KORDA! Kolme aasta jooksul on GoodNews postitusi vaadatud enam kui miljon korda
ROHKEM KUI MILJON KORDA! Kolme aasta jooksul on GoodNews postitusi vaadatud enam kui miljon korda

ROHKEM KUI MILJON KORDA! Kolme aasta jooksul on GoodNews postitusi vaadatud enam kui miljon korda

Monika Kuzmina
Heade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina

19. detsembril sai portaalil GoodNews täis kolm aastat heade uudiste kajastamist. Võib-olla pole need lood alati olnud positiivsusest pakatavad, kuid ka veidi mõru maitset jätnud sõnumid on olnud õpetliku sisuga ja juhatanud teed suunas, mis viivad murede lahendamiseni. Loodetavasti on aga Eesti esimene puhtalt ainult ilusatele emotsioonidele orienteeritud meediakanal toonud sära silmadesse, tõstnud tuju ja teinud päeva kaunimaks.

Portaali looja Monika Kuzmina sai alustamiseks idee arusaamast, et kõik meediakanalid edastavad peamiselt negatiivseid uudiseid, sest üldtuntud hinnangu järgi just halb müüb. Tema aga oli kindel, et ka head uudised on konkurentsivõimelised ja aeg on seda ka tõestanud. Maailmas viimastel aastatel toimuv on üritanud positiivsust lämmatada ja seetõttu pole üks heade uudiste netiportaal ehk nii hästi pildile jäänud kui tahaks, aga ta on olemas ja külvab headuse seemet. GoodNews üritab võimalikult rohkem kajastada heade inimeste ennastsalgavaid ja toredaid tegusid, näidata ilu meie ümber ja teha nii, et päike paistaks õuna igale küljele.

Veidi ka 2015. aasta statistikat. Kõige enim külastusi oli 3. detsembril, kui portaali külastati 18 848 korda. Populaarsemad Eesti piirkonnad, kus on portaali külastati on Tallinn – 189 925 korda, Tartu – 26 133 korda, Pärnu – 11 960 korda ja Viljandi – 6 176 korda.

Populaarsemad TOP 20 riiki, kust on 2015. aastal portaali külastatud: Soome – 15 998 korda. USA – 2 416 korda, Saksamaa – 2 136 korda, järgnevad Rootsi, Inglismaa, Norra, Austraalia, Holland, Hispaania, Prantsusmaa, Läti, Venemaa, Taani, Belgia, Itaalia, Poola, Leedu, Iirimaa, Šveits ja Tai.

Kokku on antud ajavahemikus (01.01.15 – 22.12.15) portaali külastatud enam kui 307 800 korda, sellest 235 800 kasutajat. Erinevaid GoodNewsi portaali postitusi on vaadatud enam kui 433 000 korda. Keskmine portaalis oldud aeg 2015.aastal on 1 minut ja 3 sekundit. Portaalis on 22. detsembri seisuga 13 626 uudist.

Kolme aasta statistikas on portaali ajavahemikus 19. detsember 2012 – 22. detsember 2015 külastatud enam kui 685 300 korda, sellest 504 900 kasutajate poolt. Erinevaid GoodNewsi portaali postitusi on vaadatud enam kui 1 078 300 korda. Linnade ja riikide nimekiri kattub enam-vähem tänavuse statistikaga.

Kindel on üks — portaal GoodNews jätkab heade uudiste edastamist ka järgmisel aastal ning sealt ka edasi. Endiselt saab aadressilt www.goodnews.ee lugeda uudiseid Eesti elust, äri- ja heategevusest, ilus ja moest, huvitavatest inimestest, keskkonnamuredest ja-rõõmudest, kultuurist, kunstist ja reisidest, spordist, seltskonnast ja tervisest. Portaalist leiab intervjuusid ja reportaaže, arvamusi ja raamatusoovitusi, videosid ja fotosid ning räägitakse kampaaniatest, toodetest ja teenustest, mis väärivad kiitust ja tähelepanu.

Tänasel päeval aga soovib GoodNews toimetus kõigile ilusaid jõule ja vahvat aastavahetust ning seda ikka heade uudiste seltsis.

GoodNews (valgel)

Head Uudised GoodNews