1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. SA TÜK Lastefond korraldab koos Martin Järveojaga heategevuslik joonistuskonkursi „Koos oleme tugevad”
SA TÜK Lastefond korraldab koos Martin Järveojaga heategevuslik joonistuskonkursi „Koos oleme tugevad”

SA TÜK Lastefond korraldab koos Martin Järveojaga heategevuslik joonistuskonkursi „Koos oleme tugevad”

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond tõdeb, et harvikhaiguste ravi on ja jääb kalliks, alati. Kuid see ravi on tihti elupäästev ning Lastefondi suur soov on, et ka kõige kaasaegsem ravi ja ravimid jõuaksid Eesti lasteni. Aastas suudab fond aidata ligi 700 last, enam kui 200 neist vajavad igakuist abi. Järjest enam saab fond abipalveid ravimite rahastamiseks, mille aastane hind küündib 200 000–300 000 euroni. Heategijate abita kaotavad need lapsed pahatihti kõige väärtuslikuma – elu. Et lapsi aidata, korraldab SA TÜK Lastefond koos Martin Järveojaga heategevuslik joonistuskonkursi „Koos oleme tugevad“.

Võidutöö läheb Martin Järveoja kiivrile, mis läheb hiljem oksjonile

Rallisõitja Martin Järveoja tuliuus kiiver ootab disaini ja aega ei ole enam palju – Martin peab uue ja ägeda kiivriga juba 14. juulil 2022 Rally Estonia stardis olema. Kiivrile läheb töö, mis kannab kõige paremini mõtet „koos oleme tugevad”. Ralli lõppedes paneb Martin kiivri oksjonile ning oksjonitulu annetab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi harvikhaigustega laste ravi rahastamiseks.

„Mitte ükski laps ei tohiks jääda vajaliku ravita lihtsalt seetõttu, et tema haigus on niivõrd eriline, iga väike inimhing väärib täisväärtuslikku elu. Vähim, mida me ühiskonnana teha saame, on üksteisele abikäsi ulatada ka olukordades, mis näivad lootusetud. TÜK Lastefondi töö on olnud äärmiselt tänuväärne ja ma väga loodan, et koos oma heade toetajatega suudame ka selle kampaaniaga tuua lootuskiire peredele, kes seda vajavad. Koos on lihtsam ja igaüks meist saab aidata. Sellest tulenevalt ka joonistuskonkursi pealkiri „koos oleme tugevad”. Mul on suur au kanda oma kodusel rallil kiivrit, mis on disainitud Lastefondi väikeste imede auks,” sõnas autoralli maailmameister Martin Järveoja.

Joonistuskonkurss „Koos oleme tugevad

Mida ja kuidas täpsemalt joonistama peab?

Algatuseks prindi A4 formaadile šabloon Martini tühjast kiivrist. Šablooni leiad SIIT.

Ja nüüd lase fantaasial lennata – Sina oled kunstnik ja Sina otsustad, mis seostub Sulle konkursi teemaga „koos oleme tugevad”!
Lubatud on kõik joonistusvahendid ja stiilid (k.a.graafiline disain).

Kelle joonistusi ootame?

Vanusepiiri ei ole, oodatud on nii suured kui ka väikesed kunstnikud.

Millal ja kuhu joonistused saatma peab?

Pärast kunstiteose valmimist tee sellest pilt ja saada hiljemalt 17.06 kell 12.00 koos oma kontaktandmetega jpg või pdf kujul Lastefondi meilikasti: info@lastefond.ee. Originaaltöö pane aga turvalisse kohta ootele. Kui just sinu töö osutub võitjaks, siis peab see originaalkujul disainivõistluse korraldajani jõudma. Võitjaga, kelle töö kantakse Martin Järveoja võistluskiivrile, sõlmib TÜK Lastefond koostöölepingu.

Kas auhindu ka saab?

Lisaks võimalusele teha üks heategu, saavad 10 parimat kunstnikku kingikotid, mille sisu eest kannavad hoolt TÜK Lastefond ja SU.VI Eyewear.

Konkursi võitja töö jõuab Martin Järveoja Rally Estonia 2022 võistluskiivrile. Lisaks on Rally Estonia meeskond pannud võitjale ja tema perele kokku VIP elamuse, mis koosneb Rally Estonia 2022 2xVIP täiskasvanute passist ja 3xVIP Junior/Kids passist.

Kampaaniat toetavad Silveston, GIGA, SU.VI Eyewear ja Rally Estonia.

Head Uudised GoodNews