1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Salvest annetab iga Põnni toote müügilt ühe sendi haigete laste toetuseks
Salvest annetab iga Põnni toote müügilt ühe sendi haigete laste toetuseks

Salvest annetab iga Põnni toote müügilt ühe sendi haigete laste toetuseks

P6nnSalvest ning SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond sõlmisid lepingu, millega toidutootja annetab iga Põnn lastetoidu toote müügilt ühe sendi haigete laste ravitoidusegude ostuks.

Salvesti tegevjuhi Lauri Betlemi sõnul on ettevõte teinud viimaste aastate jooksul märkimisväärseid investeeringuid, et ainus eestimaine lastetoit Põnn toetaks võimalikult mitmekülgselt väikelaste arengut ning pälviks seeläbi lisaks siinsete ostjate poolehoiule usalduse ka eksporditurgudel.

„SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga ajendas meid koostöövõimalusi otsima asjaolu, et paljud lapsed ei saa oma terviseseisundi tõttu süüa ka kõige kvaliteetsemat ja täisväärtuslikumat lastetoitu, sest nad vajavad spetsiaalseid ravitoidusegusid,“ sõnas ta.

Tema sõnul on sellised eritoidusegud üldjuhul väga kallid ning võivad osutuda üle jõu käivaks peredele, kelle emotsionaalne ja rahaline seis on seoses lapse haigusega niigi küllaltki raske. „Seetõttu tahtsime toetada nendele lastele toidusegude hankimist ning kutsume ka kõiki lapsevanemaid algatusse panustama – iga ostetud Põnni toode teeb pisikese annetuse nende laste heaks, kes ei saa süüa tavatoitu,“ lisas Salvesti tegevjuht.

SA TÜ Kliinikumi Lastefondi strateegiajuhi Küllike Saare sõnul on Salvesti heategevusaktsioonid olnud väga silmapaistvad, mistõttu on Lastefondi eestvedajatel seesuguse partnerluse üle äärmiselt hea meel.

„Ravitoidusegude riigipoolne rahastamine raskelt haigetele lastele on üks oluline kitsaskoht ja soovime teha kõik endast oleneva, et see leiaks lahenduse. Eritoidusegude soetamine on perede jaoks suur kuluallikas, kuid haigetele lastele on need ravimiks, ilma milleta on neil raske oma haigusega toime tulla. Lastefond toetab hetkel 16 ravitoidusegu vajavat last aastas kokku rohkem kui 50 000 euroga. See on fondile suur väljaminek ja alanud koostöö Salvestiga annab selle katmisse märkimisväärse panuse,“ sõnas ta.

Salvesti ja Lastefondi vahel allkirjastatud lepingu kohaselt annetab Salvest kolme järgneva aasta jooksul ühe sendi igalt Põnni lastetoidu sarja toote müügilt haigetele lastele ravitoidusegude soetamiseks.

Salvesti Põnni lastetoidud on väga populaarsed just terviseteadlike lapsevanemate seas – kõik Põnni uued retseptid on valminud koostöös lastearst Reet Raukasega, kelle abil on paika pandud toodete vajalik toiteväärtus ja konsistents, tagamaks võimalikult sujuv üleminek emapiimalt lisatoidule. Põnni lastetoidud ei sisalda lisatud suhkrut ega nisujahu, vaid palju erinevaid  puu- ja köögivilju ning kasutatud on ka võimalikult palju kodumaist toorainet.

Head Uudised GoodNews