1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SOS LASTEKÜLA! Tudengid kogusid ukselt uksele koputades SOS Lastekülale 40 000 eurot
SOS LASTEKÜLA! Tudengid kogusid ukselt uksele koputades SOS Lastekülale 40 000 eurot

SOS LASTEKÜLA! Tudengid kogusid ukselt uksele koputades SOS Lastekülale 40 000 eurot

Tudengid6. mail koputasid suveks USAsse hariduslikke raamatuid müüma sõitvad tudengid Eesti kodude ustele, et kutsuda inimesi üles toetama SOS Lasteküla ja tegema annetusi peremajade hädavajalikes remonditöödeks. Kokku annetati heategevuslikul eesmärgil ühe päeva jooksul 40 004 eurot.

Ligemale 200 Southwestern Advantage´i suveprogrammis osalevat tudengit kogusid annetusi Tallinnas, Tartus, Türil, Jõgeval, aga ka näiteks Hiiumaal. Erinevates piirkondades annetati kodude remondi toetuseks 27 954 eurot.  Lisaks laekus läbi SOS Lasteküla annetustelefonide ja annetuskonto 12 050 eurot.

„Kummardame sügavalt kõikide tublide Southwesterni tudengite ees, kes sellise võimsa heateoga hakkama said. Aitäh kõigile suure südamega eestlastele, kes tudengitele lahkelt oma koduukse avasid ja kevadkoputuse raames SOS Lasteküla kodude korrastamisse oma panuse andsid.  Suvel ootavad meid ees hädavajalikud remonditööd, et meie majad oleks ka tulevikus koduks nii meie praegustele kui tulevastele lastele. Heategijate abita ei oleks see võimalik,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro.

Kevadkoputuse eestvedaja Karmen Tigase sõnul oli väga vahva näha tudengite särasilmseid nägusid päeva lõpus. „Nende lugude põhjal võib väita, et Eestis on suure südamega ja hoolivad elanikud. Tore oli kuulda, et inimesed, kes on varasemalt annetanud, juba teadsid meie ettevõtmisest ja tulid peaaegu et rahaga uksele vastu. Annetati paberraha, münte ja sente. Tudengid nautisid päeva väga, sest lisaks materiaalsetele asjadele koguti ka elutarkusi. Aitäh kõikidele imelistele annetajatele, iga väiksemgi panus muudab maailma!”

SOS Lasteküla peab suvel hakkama saama erinevate hädavajalike remonditöödega. Ees ootab majade fassaadide värvimine, erinevad parandustööd, katelde vahetus, heakorratööd, mänguväljakute korrastamine ja palju muud. Kevadkoputuse raames kogutud annetussumma abil  hooldatakse laste mänguväljakuid ja tehakse õuealades vajalikke heakorratöid.  Samuti hooldatakse 29 kodu turva- ja kütteseadmeid ning boilereid. Annetuste abil remonditakse ka Tallinna SOS noortekodu kööki ja noorte tubasid.

Kõik, kelle uksele tudengid ei koputanuid, kuid kes tahaksid SOS Lasteküla kodude ülejäänud remonditöödele veel hoogu anda, saavad seda teha SIIN.

SOS lastekülad ja noortekodud on täna koduks 200 vanemliku hooleta lapsele, kelle eest hoolitsevad SOS perevanemad. Lastekülad asuvad Keilas, Põltsamaal, Narva-Jõesuus ja Juurus ning noortekodud Keilas ja Tallinnas.

Head Uudised GoodNews