1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Suunakem aastavahetusel oma raha mitte taevasse, vaid heategevuseks!
Suunakem aastavahetusel oma raha mitte taevasse, vaid heategevuseks!

Suunakem aastavahetusel oma raha mitte taevasse, vaid heategevuseks!

Kristiine Linnaosa Valitsus on viimased aastad jätnud kõrvale avaliku ilutulestiku ning teeb seda ka sel korral.

Foto: Pixabay

Ilutulestiku visuaalne efekt on silmailu pakkuv ja hetkeline, ent sellega kaasnev võimalik kahju võib olla praktiline ning püsiv. Ilutulestikud sisaldavad mitmeid saasteaineid, mis võivad mõjutada õhukvaliteeti ja jääda keskkonda pikemaks ajaks. Lisaks tekitab ilutulestik hirmu ja paanikat nii lemmik- kui metsloomades, kes ei mõista sageli paukude ja valgusplahvatuste päritolu. Ühtlasi suurendab ilutulestik tuleohtu ning võib põhjustada õnnetusi ja vigastusi, eriti juhul, kui see satub valedesse kätesse seda või seda ei kasutata nõuetekohaselt.

Ilutulestiku visuaalne efekt on silmailu pakkuv ja hetkeline, ent sellega kaasnev võimalik kahju võib olla praktiline ning püsiv.

Kristiine Linnaosa Valitsus soovib vähendada keskkonnale ja elusolenditele tekitatavat negatiivset mõju ning tagada nii inimeste kui ka loomade turvalisust. Seetõttu julgustavad nad inimesi proovima alternatiivseid viise aastavahetuse tähistamiseks ning suunama ilutulestiku ostmiseks mõeldud summad pigem heategevusse. Sel moel saab luua meeldejääva aastavahetuse, mis toob rõõmu mitte ainult meile endile, vaid ka kõigile meie ümber.

Head Uudised GoodNews