1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tartu Pereliit toob rõõmu 265 lapse südamesse
Tartu Pereliit toob rõõmu 265 lapse südamesse

Tartu Pereliit toob rõõmu 265 lapse südamesse

1438798_26159886Täna kell 15 peab Tartu Pereliit A Le Coq spordihallis (Ihaste tee 7) Tartu suurperedele oma 20. jõulupidu. Peol osaleb 265 last oma vanematega ligi seitsmekümnest suurperest. Jõulupeole omaselt on kingitusi jagamas jõuluvanad ning üles astub ka paljude eestlaste lemmik Lauri Liiv.

Juubelipeo puhul esineb suurperedele lausa kuue jõuluvanaga suur jõuluvanade orkester. Pereliidu jõulupidu võib lugeda ka jõuluvanade orkestri sünnipaigaks, sest just eelmise aasta jõulupeol tekkis jõuluvanadel idee rõõmustada perekondi suisa suure orkestriga. Suuremate ja väiksemate rõõmuks astub jõulupeol üles TV3 saate Su nägu kõlab tuttavalt finalist Lauri Liiv.

„Selle aasta jõulupidu on üks erilisemaid, mis Pereliit näinud on. Õnnepisara tõi silma see, kui me saime teada, et Tartu linna oma laps on leidnud võimaluse ning vahendid, et suurperede lastele jõulurõõmu tuua, korraldades oma koolis heategevuslaat ning annetada kogu tulu kooli nimel jõulupakkide tarbeks,” sõnas Tartu Pereliidu juht Külli Rüütli. „Võib julgelt öelda, et selle aasta jõulupidu ongi täis muinasjutulikku jõulumaagiat.“

Tartu Pereliidu jõulupeo aitavad suurperedeni tuua ET Peokorraldus, MTÜ Unistuste Agentuur ja Jorma Toots. Jõulupakke aitas täita Tartu Tamme Gümnaasiumi gümnasist Robert Sasorin, kes korraldas oma koolis heategevuslaada ning annetas kooli nimel kogu tulu Pereliidu jõulupakkide tarbeks.

Mittetulundusühing Tartu Pereliit on loodud 17.mail 1988.aastal Tartus kolme ja enamalapseliste suurperede liitmiseks nende vaba tahte alusel. Liidu eesmärkideks on ühendada lasterikkaid peresid, kes on huvitatud lastele ja lapsevanematele tervislike eluviiside, loovuse arendamise, silmaringi laiendamise ja individuaalse hariduse võimaluste leidmisest; põlvkondade kultuurilise järjepidevuse säilitamisest; uute võimaluste otsimisest hariduse omandamisel jne.

Head Uudised GoodNews