1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TASUTA HELKURID I Haaberstis ehiti neli helkuripuud
TASUTA HELKURID I Haaberstis ehiti neli helkuripuud

TASUTA HELKURID I Haaberstis ehiti neli helkuripuud

Tänasest säravad Haabersti linnaosas Kakumäel, Väike-Õismäel, Mustjões ja Astangul helkuripuud. Puudelt saavad soovijad võtta endale tasuta helkuri, et teha end pimedal ajal liikluses nähtavaks.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanovi sõnul on helkuripuude eesmärk pöörata tähelepanu liiklusohutusele, rõhutada helkuri vajalikkust ning muuta helkuri saamine lihtsaks ja mugavaks. „Käes on taas pime aeg ning paraku on linnapildis näha üsna palju helkurita jalakäijaid,“ ütles Siljanov.

„Pimedal ajal tuleb end aga liikluses võimalikult hästi nähtavaks teha, et ennetada jalakäijatega toimuvaid liiklusõnnetusi. Lihtsaim viis olla pimedas autojuhile nähtav on kanda helkurit,“ rääkis linnaosavanem ning lisas helkurist on kasu vaid siis, kui ta on kinnitatud nähtavale kohale ja autojuhil on võimalik seda märgata.

Siljanov tuletas meelde, et pimedal ajal helkuri kandmine on kohustuslik. „Ärme unusta seda väikest elupäästjat kotti või taskusse. Oleme liikluses tähelepanelikud ja üksteisega arvestavad,“ lõpetas linnaosavanem.

Helkurid on riputatud Kakumäel (Kakumäe tee 42) ja Astangul (Astangu tänav 28) asuvatele puudele ja Nurmenuku keskuse ees asuva Haabersti linnaosa jõulukuuse aiale. Samuti saab helkuri endale võtta Mustjõe asumist Looga ja Tuuleveski tänavate ristmiku juurest.

Head Uudised GoodNews