1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tee loomadele head ja saada kõrvits kulleriga loomaaeda
Tee loomadele head ja saada kõrvits kulleriga loomaaeda

Tee loomadele head ja saada kõrvits kulleriga loomaaeda

Tallinna loomaaia ja DPD korraldusel toimuv igaaastane kõrvitsate vedu loomaaia asukatele ootab kõiki lähiajal kõrvitsaseemneid mulda panema, kuna sügiseti suurel hulgal kõrvitsaid loomaaeda saatvad koolid ja lasteaiad ei ole viiruse tõttu tavapäraselt tegutsemas ega ka kõrvitsate kasvatamisega alustamas, vahendab Kesk-Eesti Tre Raadio.

Iga aasta üha populaarsemaks muutuv kõrvitsapeo aktsioon kogus möödunud oktoobris loomaaia asukatele kokku rekordilised 23 tonni kõrvitsaid. Suurim ühekordne laadung, mis kaalus kokku ligikaudu kaks tonni, pandi teele Viljandimaalt ühest aiandussaaduste talust.

„Suure osa kõrvitsatest on alati loomade poole teele pannud just usinad lasteaiad ja koolid üle Eesti, kes on võtnud seda alati hariva ja meeleoluka projektina. Kuna aga koolid on praegu kinni ja ka lasteaiad ei tööta päris tavapärases rütmis, siis ilmselt jäävad seekord paljud kõrvitsad istutamata,“ selgitas DPD Eesti müügi-  ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„Seega loodame, et viiruse tõttu palju aega kodus veetvad inimesed tulevad appi ja istutavad ise oma aialappidele kõrvitsaid, et saaksime need sügisel loomaaeda viia,“ lisas Kivimurd.  Kõrvitsad ei vaja ka väga palju hoolt ja DPD transpordib kõrvitsad loomadele täiesti tasuta ja igast Eesti otsas.

Lisaks kõrvitsatele on head inimesed loomaaiale saatnud  ka õunu, porgandeid, peete, kapsaid ja kaalikaid.

Oktoobris toimuval loomaaia kõrvitsapeol käib loomade toitmine käsikäes hariva jutu ja loomade vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad.

Head Uudised GoodNews