1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TEEME HEAD LAULUGA I Eesti Laul aitab laste kultuuriemotsioonide jaoks annetusi koguda
TEEME HEAD LAULUGA I Eesti Laul aitab laste kultuuriemotsioonide jaoks annetusi koguda

TEEME HEAD LAULUGA I Eesti Laul aitab laste kultuuriemotsioonide jaoks annetusi koguda

Eesti Laul 2020 annetab kõikidel tänavustel kontsertidel kogutud taara tagastustest saadava raha läbi Heategevusfond Aitan Lapsi Eesti lastele ja noortele kultuuriemotsioonide pakkumiseks.

Eesti Laulu, Heategevusfond Aitan Lapsi, Eesti Rahvusringhäälingu ja Saku Suurhalli koostöö raames on viimasel neljal aastal jõudnud Eesti Laulu peaproovi head kodumaist muusikat nautima kokku ligi 6000 last. Sel aastal annetab Eesti Laul kahes Tartus toimunud poolfinaalis, peaproovis ja finaalkontserdil nii lava taga kui ka publikualadel tarbitud toodete taara tagastusest saadava raha Eestis elavatele lastele erinevate kultuuriemotsioonide toomiseks.

„Kahe nädala jooksul koguneb Eesti Laulul osalevate artistide, korraldajate ja kokku rohkem kui 10 000 pealtvaataja kaudu kokku arvestatav hulk taarat ning sel aastal läheb kõik kohapeal tagastustest saadav raha fondile,“ kinnitas Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula.

„Heategevusfond Aitan Lapsi tehtav töö Eesti lastele positiivsete kultuuriemotsioonide pakkumisel on hindamatu ning seetõttu on meil hea meel, et saame ka Eesti Laulu poolt sellesse konkreetse panuse anda,“ lisas Rahula.

Heategevusfondi Aitan Lapsi koostöös Tomraga varustas kontserdipaiku omalt poolt ehtsa taaraautomaadiga.

„Viisime taara kogumise hõlbustamiseks Tartus toimunud poolfinaalide lava taha reaalselt töötava taaraautomaadi, mis pakkus palju elevust ning sedasama automaati saab näha ka Eesti Laulu peaproovis ja finaalkontserdil,“ rääkis Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik. „Kõik, kes automaati taarat sisestavad ning annetusnuppu vajutavad, saavad tehtud heateost mälestuseks unikaalse tšeki.“

Männiku sõnul on taara tagastamine ja heategevuseks annetamine Eesti ühiskonnas nii eraisikute kui ka ettevõtete poolt aina levinum tegu, mida näitab ka Aitan Lapsi statistika.

“Eelmisel aastal annetasid Eesti inimesed taaraautomaatide abil kõigi aegade rekordsumma ehk üle 161 000 euro, võimaldades lastel ja noortel kogeda häid emotsioone nii teatri, kunsti, kirjanduse, muusika kui ka spordi kaudu,” selgitas Männik.

Head Uudised GoodNews