1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupank
  4. TEIST KORDA SEL AASTAL I Neste aitab Toidupangal korvata kütusekulu
TEIST KORDA SEL AASTAL I Neste aitab Toidupangal korvata kütusekulu

TEIST KORDA SEL AASTAL I Neste aitab Toidupangal korvata kütusekulu

10 päeva enne jõule teatas Toidupank, et kütuse- ja logistikavajadus on kriisi tõttu tugevalt suurenenud. Kriitiline on just toiduabi jõudmine nendesse maakondadesse, kus abivajajaid on rohkem, kui kohalikud annetused katta jõuavad.

Et kõik perekonnad saaksid söönuks elukohast sõltumata, laadis Neste täna Toidupanga maakondlike esinduste kütusekaartidele krediiti, mis katab nende transpordivajaduse arvestuslikult kuni jaanuari lõpuni 2021.

„Kui on võimalik aidata, siis tuleb seda teha. Annetatud toidu õigeaegne kohalevedu üle Eesti on väga oluline. Seetõttu otsustasime teist korda sel aastal toetada Toidupanka tasuta kütusega. Kutsume üles ettevõtteid võimalusel loobuma traditsioonilistest jõulumeenetest ning suunama selle asemel ressursid heategevuseks neile, kes seda enim vajavad,“ ütles Neste Eesti juht Dennis Antamo. Ka kevadise eriolukorra ajal aitas Neste korvata Toidupanga suurenenud kütusekulusid.

Piisaval hulgal kütust võimaldab Toidupangal annetuste abivajajateni viimist ka maakonnasiseselt paremini korraldada. „Selliste vabatahtlike abiorganisatsioonide nagu Toidupank tegevus on praeguses kriisis ülioluline, et toimetulekuraskustega pered saaksid vajalikku toetust,“ lisas Antamo.

Jätkuvalt on jõus Toidupanga üleskutse nii üksikisikutele kui ka ettevõtetele toetada Toidupanka logistiliselt. “Kui mõnel ettevõtjal tuleb teekond Põhja-Eestist Lõuna-Eestisse või Ida-Eestisse niikuinii ette võtta, siis meile oleks sellest väga suur abi, kui sinna kaubikusse mahuks ka üks-kaks alust toidukraamiga,” ütles Toidupanga juht Piet Boerefijn.

Kõik, kes soovivad Toidupankade tööle kaasa aidata, on oodatud seda tööd püsivalt toetama. Annetada on võimalik külgedel Toidupank.ee ja Armastanaidata.ee või helistades regulaarselt Eesti Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot

Head Uudised GoodNews