1. Avaleht
  2. Heategu
  3. TELIA JÕULUKINGITUS I 15 000 eurot annetati Solaride’ile
TELIA JÕULUKINGITUS I 15 000 eurot annetati Solaride’ile

TELIA JÕULUKINGITUS I 15 000 eurot annetati Solaride’ile

Telia otsustas sel aastal loobuda aastatepikkusest traditsioonist teha äriklientidele jõulukingitusi ja tegi selle asemel 15 000 euro suuruse annetuse haridusprojektile Solaride.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juht Holger Haljand sõnas, et ettevõtte suurim väärtus seisneb pädevates ja pühendunud töötajates, kuid paraku on nende leidmine üha keerulisem. “Otsustasime toetada Solaride’i akadeemiat, kuna selle unikaalne ja ülipraktiline õpiformaat keskendub just nendele väärtustele ja oskustele, mida ettevõtted tööturult tikutulega taga otsivad. Usun, et see on väärt algatus, millest võidavad teiste seas ka meie ärikliendid,” sõnas Haljand.

Telia jõudis Solaride’ini läbi Taltechi soovituse. “Solaride’i akadeemia on kaasaegne õpiformaat, mis pakub akadeemilisele haridusele suurepärast praktilist täiendust interdistsiplinaarse probleemõppe näol. See on erakordne koostööprojekt, mis loob väärtust nii tulevikutalentide arendamise kui ka tehnoloogiahariduse populariseerimise kontekstis,” rääkis ülikooli õppeprorektor Hendrik Voll.

Solaride’i akadeemia projektijuhi Alice Gorobetsi sõnul on Telia toetus igakülgselt väärtuslik: “See on oluline tunnustus, et Telia, üks Eesti ihaldusväärsematest tööandjatest, hindab seda, mida Solaride’is teeme. Saadud toetus on suureks abiks Solaride’i akadeemia protsesside ja õpikeskkonna ülesehitamisel. Ent omaette väärtus on ka Telia tipptegijatest mentorite ja koolitajate panus.”

Solaride sündis eelmisel aastal, kui tudengid otsisid ülikoolis õpitud teadmistele praktilist väljundit ja jõudsid pöörase väljakutseni – ehitada tänavakõlbulik päikeseauto. Esimese hooaja vältel on projektis osalenud ligi 200 aktiivset noort rohkem kui 10 erinevast õppeasutusest. Tudengitele pakuvad mentoritena tuge kogenud tegijad, nagu Martin Goroško (Tehnopol), Priit Salumaa (Mooncascade), Tiit Liivik (Starship), Sandra Raju, Leelia Rohumaa (Pipedrive), Markus Järve (Ampler Bikes) jt.

Solaride’i peasponsor on Eesti riik koostöös Tehnopoliga. Üks suursponsor on Tartu linn. Hiljuti hakkas suursponsoriks Elmo Rent. Lisaks toetavad projekti Tartu Ülikool, Taltech, Eesti Maaülikool, Eesti Lennuakadeemia, Tallinna Tehnikakõrgkool ja paljud eraettevõtted.

Head Uudised GoodNews
tags: