1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Heatahtlikud Eesti inimesed täitsid Inglipuu laste kingisoovid väga kärmelt
Heatahtlikud Eesti inimesed täitsid Inglipuu laste kingisoovid väga kärmelt

Heatahtlikud Eesti inimesed täitsid Inglipuu laste kingisoovid väga kärmelt

Maxima ja kohalike omavalitsuste koostöös 12. korda läbi viidud Inglipuu heategevuskampaania osutus sel korral enneolematult menukaks.

Inglipuu on täitnud ligikaudu 20 000 lapse salajase jõulusoovi. Selgi aastal kogus Maxima koostöös erinevate omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatega, Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse ning Eesti Lasterikaste Perede Liiduga kokku ligi 2000 lapse jõulusoovid.

Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juhi Tiia Schapeli sõnul näitas selleaastane kampaania, et Eesti inimesed juba teavad ja ootavad Inglipuud. Sellest andis tunnistust seegi, et juba kampaania esimesel nädalal oli suur osa kingisoove Inglipuudelt ära korjatud ja paljud ka kingituste näol tagasi toodud. Palju küsiti kingitegemise võimaluse järele kauplustes ka pärast, kui kõik laste soovid olid juba tegijad leidnud. „Oleme väga tänulikud nendele lahketele Eesti inimestele, kes mõtlevad pühade ajal laste südamesoovide täitmise peale,“ rõhutas Schapel.

Eesti Lasterikaste Perede Liiduga, kes esindab kolme ja enama lapsega perekondi kõikjal Eestis, on Maxima selle kampaania raames juba pikalt koostööd teinud. Kõrvuti kohalike omavalitsuste abiga kogutud laste soovidega oli kingisaajate hulgas ka 500 lasterikkast perest pärit last. Kolmandat aastat kampaanias kaasa löönud Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse kaudu said sel aastal jõulukingi 72 last.

„Olen Maxima korraldatud kampaania kaudu väga tänulik nendele inimestele, kes olid nii inimlikud ja südamlikud, et jaksasid teha kingitusi ka meie klientide lastele. See oli päris suur arv kingitusi, mida  koguti. Meie klientide lastele on see nagu jõuluime, kui iga laps saabki jõuludeks just soovitud kingi,“ lausus Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa.

Kui 2009. aastal piirdus kampaania kahe kauplusega ja 40 lapse sooviga, siis tänavu asusid Inglipuud 45 Maxima kaupluses üle Eesti. Juba teist aastat järjest oli üks Inglipuu ka peakontoris, kus ettevõtte kontoritöötajad valmistasid jõulurõõmu 74 lapsele. Ettevõttel on plaanis kampaaniahaaret järgmisel aastal veelgi kasvatada.

Head Uudised GoodNews
tags: