1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TOIDUABI I Tallinn pakub suvel täiendavalt toiduabi majandusraskustes lastega peredele
TOIDUABI I Tallinn pakub suvel täiendavalt toiduabi majandusraskustes lastega peredele

TOIDUABI I Tallinn pakub suvel täiendavalt toiduabi majandusraskustes lastega peredele

Tallinna linn jagab sel suvel toidupakke majandusraskustes lastega peredele, toiduabi jagavad linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad arvestusega üks toidupakk ühe lapse kohta nädalas.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul on linn välja töötanud täiendavad sotsiaaltoetuse meetmed, millega toetatakse eriolukorrast tingituna või majanduslanguse järel töötuks jäänud või majanduslikesse raskustesse sattunud abivajavaid linlasi ja nende peresid. „Ühe meetmena jagame juulis ja augustis täiendavalt toidupakke majandusraskustes lastega peredele, kus netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast töötasu alammäärast (584 eurot) ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% kehtivast töötasu alammäärast. Abi saajateks võivad olla näiteks paljulapselised pered, üksi lapsi kasvatavad vanemad või vanavanemad ning lastega pere, kus on vanemad jäänud hiljuti töötuks. Täiendav toiduabi on mõeldud lisana toidupanga abipakile, mida täiendatakse vajalike toiduainetega,“ selgitas Beškina.

Abi saamiseks tuleb pöörduda elukohajärgsesse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonda ja esimese paki saavad abivajajad kätte kolmapäeval, 8. juulil. Toiduabi jagavad linnaosad ja arvestusega üks toidupakk ühe lapse kohta nädalas.

Toiduabipakkide sisu võib nädalate lõikes mõnevõrra erineda, kuid ühel nädalal väljastatud toiduabipakkide sisu on sama. Toidupakis on pagaritoode (sai, leib või sepik), jook (mahl, piim, keefir või siirup), lihatoode ( nt. sink, suitsuvorst, viinerid, pihvid vms.), magustoit (kohupiimakreem, puding või jogurt), piimatoode (juust, sulajuust vms.), köögi- ja puuviljad ning munad.

Head Uudised GoodNews