1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Ukraina sõjapõgenikele mõeldud kinnisvaraportaal kutsub üles Ukraina peredele elamiskohti pakkuma
Ukraina sõjapõgenikele mõeldud kinnisvaraportaal kutsub üles Ukraina peredele elamiskohti pakkuma

Ukraina sõjapõgenikele mõeldud kinnisvaraportaal kutsub üles Ukraina peredele elamiskohti pakkuma

Ukraina sõjapõgenikele mõeldud kinnisvaraportaali kaudu on tänaseks kodu leidnud üle 1500 inimese, kuid Sotsiaalkindlustusameti andmetel on paljud sõjapõgenikud endiselt omapead ja peavad elukoha leidma iseseisvalt.

Heatahtlikud inimesed on kodud avanud tuhandetele põgenikele, aga kõik ei ole sobivat elamispaika leidnud

Täpselt aasta aega tagasi avas Kinnisvara24 koostöös Sotsiaalkindlustusametiga spetsiaalselt Ukraina sõjapõgenike jaoks mõeldud kinnisvaraportaali, mida on tänase seisuga külastatud üle 300 000 korra. Kokku on portaalis kaubaks läinud 324 elukohta, millest 45 olid koos tööpakkumisega ja 154 pakkumist lubasid lemmikloomi.

Sotsiaalkindlustusameti andmetel on tänaseks Eestisse jõudnud üle 125 000 sõjapõgeniku, kellele on riigi poolt pakutud majutusasutusi Tallinnasse, Haapsallu, Märjamaale, Raplamaale, Kohilasse, Kosele, Põltsamaale, Saaremaale, Tartusse, Põlvasse ja Räpinasse.

„Heatahtlikud inimesed on oma kodud avanud juba tuhandetele põgenikele, kuid siiski ei ole kõik endale veel sobivat elamispaika leidnud. Seetõttu kutsume üles kõiki Eesti inimesi veelkord mõtlema läbi, kas neil leidub vaba korter, suvila või tuba, mida võiks Ukraina peredele elukohaks pakkuda,” lisas Kinnisvara24 tegevjuhi Urmas Uibomäe.

Portaali abil on kinnisvaraomanikel ja sõjapõgenikel lihtsam üksteist leida

Uibomäe sõnul loodi Ukraina portaal just selleks, et kinnisvaraomanikel ja sõjapõgenikel oleks lihtsam üksteist üles leida ning kutsub ka täna üles kõiki inimesi, kellel on võimalus majutust pakkuda, endast portaalis märku andma.

Hetkel on portaalis saadaval 156 majutuspakkumist, millest 39 on tasuta. Nendest 34 kuulutust pakuvad ka töökoha võimalust ja 69 pakkumisel on ka lemmikloom lubatud. Ukraina sõjapõgenikele mõeldud majutuspakkumisi saab portaali iga inimene ise tasuta sisestada

Portaalis on eriti oodatud just tasuta ja soodustingimustel pakkumised, kuid sisestada saab ka tasulisi üüripakkumisi. „Kõige kiiremini lähevad kaubaks 1- ja 2-toalised elamispinnad, kuid tubade arvust on olulisem asukoht – kõige suurem nõudlus on endiselt just suurematele linnadele, kus on pakkumisi oluliselt vähem,” lisas Uibomäe. „Samuti on paljudel ka neljakäpalised sõbrad kaasas, mis kitsendab oluliselt neile sobivaid võimalusi.”

Üürilepingute sõlmimise lihtsustamiseks ja turvalise tehingu tegemiseks leiab portaalist infot ka Eesti üürituru toimimise ja selle eripärade kohta ning portaali kasutamise. Samuti saab portaalist nii eesti kui vene keeles endale üürilepingu alla laadida.

  • Ukraina sõjapõgenikele püsiva elukoha leidmiseks mõeldud kinnisvaraportaali avas Kinnisvara24 koostöös Eesti Pagulasabi ja Sotsiaalkindlustusametiga. Portaali koondatakse elupindasid, mida inimesed pakuvad just Ukraina sõjapõgenikele.
  • Lisainfot leiab siit!
Head Uudised GoodNews